sv.onlinewebcreations.com

Amazon får ännu inte Etsy för det. Trots Amazonas marknadsplats finns det fortfarande gott om plats för andra. Amazon gav extra gas med "Handmade" förra året, men Etsy kan inte sakta ner. Etsy börjar nu en takstökning för att kunna göra ännu mer marknadsföring.

Etsy, marknadsplatsen för säljare av handgjorda föremål, förväntar sig att växa ännu snabbare i år än tidigare annonserat. Förväntningarna för detta år har justerats uppåt, meddelade bolaget nyligen. Försäljningen växer inte med 22 procent, men 32 till 34 procent. Förra året konverterade företaget 441 miljoner dollar. En tillväxt på 22 procent jämfört med året innan.

Etsy förväntar sig att ytterligare tillväxt kommer att meddelas eftersom det kommer att öka takten väsentligt. Från och med sommaren kommer kommissionen att betala de anslutna försäljarna med en och en halv procentenheter till fem procent. Anledningen? Etsy vill växa ännu snabbare. Med extrainkomsten vill marknadsplatsen investera mer pengar för marknadsföring. Budgeten stiger med 40 procent till 110 miljoner dollar. Med detta förväntar sig amerikanska företaget att växa de nu 33 miljoner aktiva köparna med 40 procent.

David mot Goliat

Denna utveckling är slående eftersom Etsy i synnerhet skulle ha mycket att frukta från Amazon. För ungefär tre år sedan lanserade marknaden jätten "Handmade" - en ny handelsplats för handgjorda varor. Som ofta förväntas när Amazon satsar på en ny gren av sport, skulle det leda till smärta till mindre marknadsplatser.

Vad som har blivit sant är svårt att bestämma. Även om Amazon Handmade skulle erbjuda en halv miljon produkter, hur mycket plattformen faktiskt bidrar till försäljningen är okänd.

Förra hösten drev Amazon lite gas för att locka extra kunder under semestern. Amazon Handmade öppnade en speciell presentbutik där den överväldigande utbudet filtrerades. Med detta hoppas marknaden ha en samling för konsumenter som föredrar att undvika massproduktion, men vill handla hos ett företag där de redan har förtroende. Inte långt efter det var en del av artiklarna också inkluderad i Prime Now-programmet. Som ett resultat kan dessa unika föremål också levereras om två timmar hemma.

"Ät inte för massa"

Etsys egen VD har inte varit mycket imponerad hittills, kommenterade han nyligen under en intervju. Företag som Amazon står ut för pris, bekvämlighet och den stora samlingen. Detta konkurrenskraftiga pris kan endast garanteras genom att köpa i bulk. "Och om något finns tillgängligt i tusentals, hör det inte till Etsys hem. Många av våra produkter görs på förfrågan, som inte kan lagras i ett lager alls.

Med dagens kunskaper tror experter inte att Etsy har mycket att frukta från Amazon. För konsumenterna har det till exempel en viss överklagande. Den som besöker en stor marknadsplats för sina vanliga inköp på nätet kommer inte leta efter något unikt eller speciellt på samma ställe. På grund av den mycket specifika målgruppen som appellerar till företaget är plattformen attraktiv för säljare.

Top