sv.onlinewebcreations.com

Medelpriset för applikationerna i Apple App Store för iPad är dyrare än genomsnittspriset för applikationerna för iPhone. Trots detta är genomsnittspriset för de 100 mest populära applikationerna för iPhone, Bina, tre gånger så dyrt som för de lilla programmen för iPad.

Detta framgår av den senaste rapporten från Distimo i Utrecht, som också kallas en mini-Gartner för mobilapplikationsutvecklare i korridorerna. Företaget jämför bland annat popularitet, priselasticitet, konkurrens och preferenser för de olika appnedladdningarna.

Rapporten visar också att "topp" utgivare av applikationer i App Store på iPads är Apple själv. Den mest framgångsrika applikationen från Apple är Pages. För applikationsbutiken på Blackberry och Windows Marketplace är de "bästa" utgivarna också de företag som hanterar applikationsbutiken.

Googles Android Market har också den största delen av gratisapplikationer från alla appbutiker, 60 procent. I maj var det 57 procent. På Windows Marketplace är antalet gratisappar det minsta, nämligen 22 procent. Följt av App Store för iPad (26 procent) och App World från Blackberry med 26 procent.

Top