sv.onlinewebcreations.com

Sena, som i Nederländerna reglerar konstnärernas och producenternas angränsande rättigheter, kommer att fråga pengar för att inkludera musikkällor, såsom radiostationer, i efterlikning av Buma / Stemra.

Detta är resultatet av domen i grundförfarandet som Buma lämnade mot radio Nederländerna Netherlands.FM. Det är sant att kodning eller hyperlänk till en ljudflöde inte ses som en multiplikation, men om dessa strömmar spelas i en ny miljö kan kostnaderna fortfarande laddas. Buma representerar kompositörerna och lyrikerna, Sena artister och producenter.

Sena säger att han har en lagstadgad skyldighet att samla en "rättvis ersättning för rättfärdiga parter" när han avslöjar musik. Idag är en avgift överens med chefen för den nederländska FM. "Vi måste göra det eftersom vi inte ensidigt kan införa taxor", säger Senas talesman för Emerce. "Våra avgifter med webbsändare (vanliga radiostationer) har också avtalats i samråd med intressegrupper." Slutligen måste en fast tariff för radioportaler också göras.

Linkfri, intressegruppen för några radioportaler, vill också ha ett annat möte med rättighetsorganisationen Buma / Stemra om att lösa hyperlänkar till aktiva musikkällor, såsom radiostationer. De vill ha en kurs baserad på nuvarande upplysningar och inte ett fast belopp.

Top