sv.onlinewebcreations.com

"Jo det händer". Otur, säger Apple-chefen Steve Jobs till kunderna som köpte en iPhone för 600 dollar. Två månader efter införandet av den smarta telefonen sänkte Apple priset med 33 procent till 400 USD.

"Du kan fortfarande försöka gå tillbaka till affären med den dyrare iPhone för att se vad som är möjligt", men de flesta tidiga köpare av Apples iPhone är otur att de har betalat för mycket. Det är vad Steve Jobs säger i en intervju med den amerikanska tidningen USA Today.

Igår kväll presenterade företaget ett antal nya och uppdaterade iPod, MP3-enheter och meddelade samtidigt prisnedsättningen av iPhone.

Apple positionerar sig för semestermånaderna i slutet av året. Med de nya produktlinjerna hoppas det att göra några träffar.

Den mest iögonfallande produkten är iPod Touch, även tillgänglig i Nederländerna. Enheten har alla egenskaper hos en iPhone, men saknar bara ett telefonchip. Knappen kan inte ringas via GSM eller Umts. Det innehåller dock WiFi och en webbläsare som gör VoIP, chattar, mailar och surfar. Touch kommer med 8 och 16 gigabyte flashminne, för 300 respektive 400 dollar.

Apple har distribuerat 600 miljoner exemplar av iTunes-programvaran de senaste åren. Från den där veckan såldes de 1 miljoner iPhones som säljs och nu är Touches också täckta. ITunes Store är inbyggd i dessa enheter. Beställningar och nedladdningar köras via WiFi.

Investerarna blev inte charmade av Apples nya produkter. Apple-aktien var 5 procent lägre i slutet av dagen.

Apples iPhone kommer på marknaden strax före årsskiftet, förmodligen först i Tyskland, England och Frankrike. Innan slutet av denna månad meddelar Apple specifikationer för den europeiska iPhone.

Källa foto: Shht! (CC)

Top