sv.onlinewebcreations.com

Teleoperatören AT & T tar en ny rutt i Amerika. Bolaget fortsätter att sälja samtals- och dataknippen, men byter också till "hemautomatisering". Husen är utrustade med sensorer så att spis, ljus, kameror och fönster kan styras på distans.

Ingenting har ännu publicerats om prissättningen, men AT & T har upprättat en separat uppdelning för dessa nya aktiviteter. Digital Life Services kommer att erbjuda två typer av tjänster: säkerhet och automatisering av hushållen. I praktiken kommer det att komma ner till det faktum att konsumenten köper varor till sitt hus och därmed tar ut en dataplan.

Operatörer kan sälja buntar av anslutningar under dessa omständigheter. Ju fler enheter i ett hus som är anslutna till internet via 3G, desto dyrare prenumerationen. Teleoperatören säljer inte bara dataplanerna, utan säkerställer också att all utrustning är korrekt konfigurerad. Myndigheten kan också ta rollen som återförsäljare av elektronik, som det traditionellt gör med telefoner.

Saker som i allt större utsträckning nås av internet, enligt AT & T-konsumenten, är dörrlås, rökdetektorer, strömbrytare av elektronik, dörrar, fönster och säkerhetskameror.

De första försöken med denna nya form av teletjänster hålls i Dalas och Atlanta. Därefter kan Digital Life uppskalas till resten av landet.

Invånarna kan övervaka och styra sina bostäder på distans med speciella mobilappar.

Foto: Jeremey Levine (cc)

Top