sv.onlinewebcreations.com

LB Icon, moderbolaget för de nederländska Lost Boys och den tidigare Icon Medialab, kommer att listas på Euro.NM i Amsterdam nästa fredag. Det är den tidigare barnmässan. Genom att vara närvarande på Euronext Amsterdam hoppas LB Icon bli mer synlig för investerare. inga nya aktier emitteras. Företaget är värd 86, 7 miljoner euro.

Noteringen kommer också att ge LB Icon extra finansiell flexibilitet när det gäller strategiska partnerskap och förvärv. Och enligt ledningen ligger detta helt i linje med LB Icons tillväxtstrategi.
Alla vanliga aktier i LB Icon med ett nominellt värde på 0, 80 SEK (0, 09 EUR) och totalt 21 483 355 enheter kommer att listas på Euronxt Amsterdams Euro.NM-marknad enligt LB Icon i ett uttalande.
Det totala marknadsvärdet för LB Icon, baserat på slutkursen för igår på den svenska börsen, är 86, 7 miljoner euro. Största aktieägare i LB Icon är investeringsfordon Red Valley Ltd av Jan Mol, fadern till Michiel Mol. Per den 31 mars 2004 ägde Red Valley 42, 4% av de utestående aktierna. Rabo Securities åtföljer LB Icon på börsintroduktionen.
LB Icon gjorde en förlust på 7, 3 miljoner euro i fjol med en omsättning på 52, 8 miljoner euro. Merparten av omsättningen uppnås i Nederländerna och Tyskland. Enligt LB Icon gör företaget bättre i år, men lovar att vinst kommer att göras i år, kommer företaget inte. Under första kvartalet 2004 uppstod en förlust på 2 miljoner euro vid försäljning av 13, 5 miljoner euro.

Top