sv.onlinewebcreations.com

Branchorganisation IAB Nederländerna säger att medvetenhetskampanjen "Internet inte är gratis" har nu stoppat 7 procent av adblock-användarna. Nästan hälften har satt minst en webbplats på en så kallad vitlista, så att reklam fortfarande överförs.

På grund av medvetenhetskampanjen har "whitelisting" i Nederländerna nästan fördubblats, säger IAB på grundval av den tredje Adblocking-forskningen som Mediabrands Marketing Sciences och IAB Netherlands publicerar idag. Det viktigaste argumentet för konsumenterna är att inte beröva webbplatsen för sin inkomst.

Tidigare undersökningar visade att 22 procent av konsumenterna vill placera en webbplats på en vitlista. Efter medvetenhetskampanjen har denna andel ökat till 38 procent, nästan dubbelt så mycket. I synnerhet nu.nl, telegraaf.nl, tweakers.net, youtube.nl, ad.nl och rtlnieuws.nl har man lagt på en vitlista som ett resultat av medvetenhetskampanjen.

De viktigaste förutsättningarna för att webbplatser måste mötas innan en användare inaktiverar hans adblockerare är att annonserna som visas kan klickas bort. Annonserna bör också vara mindre märkbara eller tysta. 79 procent av adblock-användare är inte negativa för att "bli svart" när en besökare använder en adblockerare.

Konsumenten har tydligt angett de senaste månaderna att han inte var nöjd med den nuvarande formen av digital reklam, enligt IAB. "Det är nu upp till sektorn att inleda en dialog med konsumenten för att finna en lösning för denna situation tillsammans."

Top