sv.onlinewebcreations.com

Allt fler nederländska webbshops kommer till Tyskland. Det är bredvid, har fyra gånger så många invånare och också med den tyska ekonomin går väldigt bra. Tyskland är den andra e-handelsmarknaden i Europa och åtta av tio internetanvändare har gjort inköp online förra året. En bra marknad för att hitta nya kunder! Men det finns naturligtvis ett antal feta don'ts om du vill erövra den nya marknaden.

  1. Cheesy slogans

Alla positiva siffror som visar att entreprenörskap på den tyska marknaden bör vara en garanterad framgång. Men det är inte så lätt, för den nya målgruppen ställer fler och olika krav till sin webbutik än den holländska konsumenten. Det här handlar om kvalitet och säkerhet än några extra euro-rabatt. Stunts med slagorden så älskad i Nederländerna som "Det allra bästa priset!" eller "Håll din chans under den här enstaka mega-actionveckan!" mottas inte med stor entusiasm i Tyskland. Kvaliteten på och länken med produkten är mycket viktigare.

  1. Holländska utseende

Tyska konsumenter på nätet gillar att köpa från tyska butiker. Det här är något du alltid måste tänka på när du förbereder dig för den här nya marknaden. Att ha texterna översatt bra är extremt viktigt. Med engelska produktbeskrivningar jagar du den tyska konsumenten borta, men med koltypsbeteckningar också. Tala om kolduker. Kundtjänst måste också ha tysktalande agenter. Kunden förväntar sig att bli hjälpt på tyska när han ringer kundservice.

Underskatt inte värdet på en tysk postadress. Den tyska konsumenten vill återlämna sina artiklar till en tysk adress. Dessutom skapar det förtroende om det finns en postadress där shopparen kan gå om han köper något på tyska webbutiken.

  1. Charmen av holländska produkter

Den tredje fallgropen är att justera din nederländska produkt. Holländska entreprenörer kan använda sitt ursprung som en unik försäljningsplats på den tyska marknaden. Om du säljer en, i den grundläggande nederländska produkten, lägger du den på marknaden. Tyskare är inte negativa mot Nederländerna och det ger ditt företag charm.

  1. Tyska "gründlichkeit"

Tänk också på en nederländsk produkt som du säljer till tyskarna. Tyska webbshops ser i allmänhet tystare och renare ut. "Gründlichkeit" är inte för ingenting ett lyckligt kopplat ord till vår granne.

Du kan också se denna gründlichkeit i den detaljerade produktinformationen. Tyska konsumenter älskar detaljer och gillar att läsa så mycket information som möjligt innan de gör ett köp. Du kan enkelt möta denna efterfrågan genom att tillhandahålla produkterna i din tyska webbutik med så mycket information som möjligt.

  1. Inget acceptgiroalternativ

I Nederländerna kan din webbshop inte göra utan iDeal. Denna online betalningsmetod inkluderar också hans tyska bror, SOFORT Überweisung. Endast denna betalningstjänst är långt ifrån populär i Tyskland. Den föredragna betalningsmetoden med de tyska konsumenterna är fortfarande giroinkamlingsformuläret. Att växa på andra plats är PayPal, det blir allt mer tilltalande. Behåll kunderna och se till att dessa två betalningsmetoder alltid erbjuds i din webbutik.

  1. Betald sändning

Den sista fallgropen innebär att dina kunder betalar för frakt och returnerar dina produkter. Zalando har satt stången för frakt och returnerar ganska högt. Modewebshop erbjuder båda delarna gratis och kan återgå till hundra dagar efter mottagandet. Det låter som mycket och det är också, men om du inte går in i det åtminstone genom att erbjuda gratis avkastning och frakt, kan du få dig i fingrarna.

Tyskland spricker med fraktalternativ, enligt en slutrapport har Tyskland 60 000 logistikföretag. Men vilken ska du gå för? Samma sak som i Nederländerna gäller i Tyskland: de stora logistikspelarna är de dyraste, men konsumentförtroendet står i motsatt riktning. I Tyskland är de största spelarna DHL, Deutsche Post eller Hermes.

Bra exempel gör det bra

Goda nyheter: Om du anser steget till Tyskland är du verkligen inte det första företaget som vill ta det här stödet. I Tyskland finns flera framgångsrika nederländska (e-handel) entreprenörer som skördar fördelarna med denna marknad.

C & A - Detta mycket nederländska företag är redan mycket framgångsrikt i Tyskland. Sedan 1911 har C & A varit aktiv på den tyska marknaden och har nu flera fysiska avdelningar och en bra internetbutik.

Takeaway.com - Thuisbezorgd.nls moderbolag började expandera till Tyskland 2007 och ansvarar nu för de stora matleveranserna Lieferservice.de och Lieferando.de.

Booking.com - Detta, ursprungligen holländska internetgigant, är också mycket framgångsrikt i Tyskland. Det har förekommit några konflikter med Bundeskartellamt, den tyska tävlingsvakten, men närvaron av Booking.com på den tyska marknaden är inte mindre.

Yoursurprise - YourSurprise specialiserar sig på personliga presenter. Företaget startade 2005 och är nu verksamt i flera europeiska länder, inklusive Tyskland.

Paula's Choice - Detta skönhetsmärke gick till Tyskland med Fingerspitzengefühl och visar en årlig tillväxt på över 100 procent.

Top