sv.onlinewebcreations.com

Friendster, som grundades 2002, ber sina användare att exportera data som samlats in genom åren som foton, kommentarer och bloggar via en app som tillhandahålls för detta ändamål. Företaget vill ta en annan kurs nu när den inser att den inte längre kan tävla mot Facebook.

Facebook, grundad 2004, två år efter att Friendster såg dagens ljus, har under tiden kastat bort tronen i Asien, där Friendster tidigare haft den största marknadsandelen.

Friendster verkar vilja fortsätta att fokusera på marknaden i Asien, där den har de flesta användare, men kommer att följa en annan kurs. Precis som MySpace vill webbplatsen vara en underhållningsplattform.

För att göra denna övergång raderas alla foton, bloggar, kommentarer och grupper i slutet av maj. Användarkonton finns kvar i en mer summarisk form. På så sätt raderas inte vännerlistorna, liksom information om spel.

Friendster var en gång en av de första stora aktörerna inom området sociala nätverk. Facebook har vänt strömmen nu. Också i Asien, där Friendster var en populär destination under en lång tid, är det dags.

Top