sv.onlinewebcreations.com

Programföretag SAS har bestämt sig för att erbjuda tillfällig kostnadsfri konsultverksamhet efter att mycket uppror har uppstått kring sin satiriska radiokampanj. I det amerikanska företaget föreslår att konkurs eller kämpande företag som KPNQWest och Konmar inte skulle ha haft dessa problem om de hade använt SAS-programvaran.

Radikampanjen, som har körts i tre veckor och som fortfarande utförs, är uteslutande för Nederländerna. KPNQWest, Fokker, Konmar, Sabena och Trabant har blivit uppmärksammade i detta. Sport7 och Enron har lagts till sedan början av veckan. På ett satiriskt sätt föreslår reklamfilerna att de nämnda företagen inte hade problem om de hade arbetat med Business Intelligence-programvara från SAS. Med denna ledning kunde det ha fattats bättre beslut.

Enligt en ordförande i den nederländska nederländska republiken var kampanjen intensivt besvarad. SAS Netherlands-webbplatsen lockade 700 procent fler besökare än under samma period förra året. Företaget fick också ungefär tjugo telefonsamtal, varav några var indignerade. "Några av dem var från företagen i våra reklamfilmer", sade talesman. Han vill inte nämna namn.

SAS Nederländerna förnekar att företaget har blivit chockerat av upproret. Ändå beslutade programvaruleverantören plötsligt att erbjuda gratis konsulttjänster till "hjälpföretag". SAS-talesmannen sade: "Vi har en budget på 100 000 euro för att ge tjugo till trettio företag en dag eller en dagsverkstad." Intresserade har redan rapporterat, men talesmannen vill inte säga vilken.

Inte bara de nämnda företagen kan delta i verkstäderna. Företagen måste emellertid komma från SAS målgrupp, som huvudsakligen arbetar för större företag, inklusive ING-koncernen, KPN och Wehkamp i Nederländerna. SAS har också den största delen av BI-marknaden världen över på 9, 9 procent. I Benelux måste företaget dock lämna affärsobjekt.

Ett av de arga företagen är Laurus

Top