sv.onlinewebcreations.com

Fintech party Transferwise levereras med ett konto där användarna kan hålla upp till 28 olika valutor. De kan adressera dem globalt med ett och samma Mastercard-betalkort.

I första hand rullar Transferwise nyheten till tusen kunder, men gör det med avsikt att så småningom erbjuda det till alla två miljoner kunder.

"Tidigare var tjänsten endast tillgänglig för företag, men nu kan alla användare lagra eller konvertera olika valutor till den reala växelkursen med lokala bankuppgifter för euroområdet, Storbritannien, USA och Australien. Det betyder att alla kan överföra pengar, spendera och spara som om de var lokala, och dessutom kan alla betala utan extra kostnad från var som helst i världen, som om de bodde där. "

Konkurrenter Revolt och Worldfirst erbjuder redan liknande multicurrency konton.

Transferwise är en start med nio hundra anställda och nio kontor. De bygger en finansiell plattform för att snabbt och snabbt överföra internationella pengar via internet. Månadsvis 1, 5 miljarder euro skickas. Provisionen av Transferwise är enligt dem så mycket lägre än vad bankerna förväntar sig att användare tillsammans sparar två miljoner euro varje dag.

Bolaget har hittills höjt 397 miljoner dollar venturekapital med investerare som IVP, Old Mutual, Andreessen Horowitz, Richard Branson, Valar Ventures och medgrundare Max Levchin från PayPal.

Top