sv.onlinewebcreations.com

Tre digitala veteraner från sportmarknadsföring har startat en ny byrå tillsammans: Super Sunday. Företaget fokuserar på varumärken, föreningar och även på enskilda idrottare.

"Sponsorbudgetarna blir mindre, men det är därför det blir allt viktigare att använda dem bra. På grundval av vår erfarenhet ser vi helt enkelt att den största fördelen av sponsring inte uppnås. Det finns fortfarande mycket att vinna, säger Patrick Overwijk.

Overwijk, tillsammans med Pijke Oostra och Eric Nooijen, lanserade sports marknadsföringsbyrån Super Sunday igår. De har många års erfarenhet av sponsring, aktivering, brandtänkande och affärskommunikation med ett digitalt tillvägagångssätt.

Han säger att Emerce : "Det har blivit ganska ett behållarkoncept, men vi tror starkt på storytelling som ett fordon för att förmedla ett meddelande. Många märken gör, men finessen saknas. Sport vet allt från vardagen: hjältar, förlorare, vinnare, laganda. Dessutom är det mycket sympatiskt och bra material att berätta historier. Ägs, ​​betald och förtjänad. "

Partner Eric Nooijen: "Det som börjar med en bra sponsringsavdelning ger ofta snabbt stora frågor. Ofta för ett varumärke i praktiken förefaller det finnas få möjligheter till aktivering, eftersom tidigare förhandlingar huvudsakligen handlat om klassisk exponering. Då stannar den med namnet på en tröja. Vi ser fram emot hela trough-the-line, så att ett varumärke garanteras att få ut det maximala av sponsring. Digital är vår utgångspunkt här. "

Att det är nu i mitten av sommaren slutade inte företagare från att starta verksamheten just nu. Overwijk: "Är det någonsin ett bra ögonblick? Och förutom: vi är nu i hjärtat av sportens sommar. Alla talar om fotboll, turnén och senare olympiska spelen. "

Företaget arbetar med marknadsföringsmål och, utöver företag, fokuserar även på idrottsföreningar och enskilda idrottare. "I USA har idrottare mycket professionella sociala kanaler. Många människor kan fortfarande lära av detta. "

*) Den 6 oktober organiserar Emerce det internationella evenemanget Sports Interactive Europe som en del av Amsterdam Eweek i Amsterdam Arena

Top