sv.onlinewebcreations.com

I vårt senaste samtal med en SEO-expert nämndes det kortfattat: Google kommer i framtiden att lägga till mer och mer semantik till sökmotorn. Baserat på sammanhanget hoppas företaget kunna göra bättre förutsägelser.

Samma vecka introducerade företaget också en uppdatering på sin femtonde födelsedag som kan vara den största förändringen i år. Den potentiella effekten skulle vara så stor att ingen marknadsförare har råd att ignorera denna uppdatering.

Förändringen i Googles algoritm, Hummingbird, är ett viktigt steg från sökordsbaserad sökning till enhetens förståelse. Framtiden måste skapa en sökmotor som inte längre tittar på den absoluta betydelsen av ett sökord, men ändrar fokuset till det verkliga målet med sökningen. Sökmotorn lever. Både i den sökande enheten och det avsedda resultatet. Resultatet måste vara ett direkt svar på frågan och inte längre visa sidor som matchar några sökord.

Ord av mening
Långsamt men säkert algoritmen justeras på ett sådant sätt att inte presentera länkar är målet, men svara på dina frågor. En av de första synliga produktionerna blev Knowdledge Graph. I det visar Google att det bygger en gigantisk översikt över de befintliga elementen och deras ömsesidiga sammanhang. Google Now använder det också. Tjänsten erbjuder innehåll baserat på sammanhang och utför åtgärderna inom produkter som den är ansluten till.

Struktur kontra kaos
Den globala webben består av ostrukturerad, stor mängd data. Data som inte är organiserad eller klassificerad enligt någon modell. Sökmotorer kan känna igen mönster på webbsidor med nyckelord, men de tilldelade inte någon riktig betydelse förut.

Med introduktionen av den semantiska sökningen betraktas varje bit av information som en enhet och strukturen sätts i röra. Till exempel innehåller en genomsnittlig webbsida i en detaljhandelmiljö dussintals enheter: Pris, färg, storlek, status, varumärke, recensioner osv. Genom att strukturera dessa data förstår sökmotorn vad sidan berättar och kan mycket noggrant skärpa sökresultaten. Det förstår inte bara vad företaget "berättar", men också vilka andra enheter det är relaterat till. Kunskapsgrafen hade redan kartlagt över fem hundra miljoner enheter förra året och tre och en halv miljarder relationer observerades. Att känna till Google är detta nu en multipel.

Den smartare sökningen
Den smartare sökningen ger rikare resultat i praktiken. Det måste ge användarna detaljerad information om ett ämne. Med utrullningen av den senaste uppdateringen är det möjligt att exakt filtrera och det är omedelbart möjligt att jämföra saker.

Till exempel, i exemplet nedan försöker man hitta en lämplig restaurang. Karusellen visar en stor mängd information och lockar omedelbart uppmärksamhet. Filtret kan användas för jämförelse och förfining av förslagen. Till exempel kan du välja medelpris och bedömning.

Den telefonsvarare som Google hoppas bli blir redan används i den första blanketten. Så det måste så småningom vara möjligt för alla att begära en tydlig jämförelse. Fakta kan presenteras på grundval av enheter.

Dagens sökmotoroptimering innebär inte längre att du skapar webbplatser så att de kan indexeras. Webbplatser måste vara tekniskt försedda med maskinläsbara funktioner så att de kan fungera som svar. Kartläggning av enheter gör det lättare för sökmotorn att personifiera och berika sökresultat, vilket resulterar i högre konvertering. Användningen av den mer intelligenta algoritmen är bara ett första litet steg. Den verkliga förändringen är nu långsamt synlig.

Top