sv.onlinewebcreations.com

Fler och fler frilansare kommunicerar med sina affärsrelationer via WhatsApp. Inte mindre än 83% av oberoende företagare använder WhatsApp för affärsändamål. Detta gör WhatsApp till den mest använda applikationen av frilansare utöver e-post och kalender. Detta framgår av forskning från den holländska nätverksgruppen, beställd av Telfort Zakelijk.

Dessutom angav en tredjedel av de undersökta att de arbetade på mobil med dokumentbehandling. Halva frilansarna gör det via molnet. 70% av egenföretagare använder sin mobil för att använda sociala medier.

Alltid tillgänglig

Forskningen visar också att en majoritet av frilansare (85%) tycker att det är viktigt att vara tillgänglig hela tiden. Nästan tre fjärdedelar av egenföretagare rapporterar att de alltid är tillgängliga under kvällarna och 62% av helgens vila är inte längre heliga för företagsförfrågningar. Och de som trodde att egenföretagare under semestern lät det ett viktigt telefonsamtal eller e-post, är fel. Även då kan en tredjedel av de ifrågasatta alltid nås kommersiellt.

Middag är en vilopunkt

Det finns två huvudorsaker för arbetsgivare att anställa frilansare: deras tillgänglighet och flexibilitet. En frilansare är tillåten och kan alltid störa dig. Det är det som den egenföretagare tycker. Även om det fäster mycket lugn under en tid eller middag utanför dörren. Så sent

84% av respondenterna distraherade sig inte under gafflarna på grund av klanken, squeaking och blinkande av smarttelefonen. Frilanshandlaren vill inte vara störd i allmänna utrymmen. Endast 12% hämtar alltid sin telefon där.

Top