sv.onlinewebcreations.com

Återigen har Apple sett en mindre omsättning jämfört med förra året, cirka 42 miljarder dollar. Nettoresultatet uppgick till 7, 8 miljarder, jämfört med 10, 7 miljarder för ett år sedan. Återigen är den minskade iPhone-försäljningen den främsta orsaken. Apple sålde drygt 40 miljoner i fjol, jämfört med 51 miljoner föregående kvartal.

iPhones representerar två tredjedelar av den totala omsättningen, men försäljningen har minskat igen (med 14 procent). En ny iPhone väntas i september. Ingen iPhone 7, men enligt uppgift en snabbare "mellanmodell" som skulle kallas 6SE. Det är inte förrän nästa år som Apple kommer med en riktigt ny modell.

Apple sålde vidare 9, 9 miljoner iPads (10, 9 miljoner förra året) och 4, 2 miljoner Macs (4, 7 miljoner).

Apple betonade därför tillväxten i tjänster med 19 procent.

Andelen ökade dock med 5 procent, eftersom investerarna hade beräknat något sämre resultat. Apple förväntar sig en försäljning på mellan 45, 5 miljarder och 47, 5 miljarder dollar för nästa kvartal. Det är också bättre än väntat.

I en telefonisk förklaring rapporterade VD Tim Cook nyligen starkt ökad försäljning i Indien, där butiker också kan öppnas. Antalet månatliga användare av Apple Pay har ökat med 400 procent under kvartalet. Enligt Cook är Apple Watch "den mest sålda smarta klockan i världen", men försäljningsnummer gavs inte.

Apple meddelade också ikväll att det har köpt rättigheter för Carpool Karaoke-serien (del av Late Late Show With Jamers Corden) för Apple Music. Det finns sex veckovisa episoder, som inte presenteras av Gorden själv, men produceras.

I Carpool Karaoke sjunger kända artister med sin egen musik. En ny episod med Michelle Obama har visats på YouTube mer än 32 miljoner gånger.

Top