sv.onlinewebcreations.com

eBay återgår till basen. Företaget vill inte längre konkurrera direkt med greats som Amazon.com, men kommer att fokusera på den globala "sekundära marknaden", som påverkar 500 miljarder dollar per år.

Sedan några år, undrar eBay vilken roll den spelar på e-handelsmarknaden. Företaget bredde sin verksamhet från "second hand trade" till nya artiklar, webbbutiker, biljetter, internettelefoni, prisjämförelser och bokmärkeswebbplatser. Denna expansion producerade inte önskade frukter och gjorde de stora säljarna missnöjda från början.

I början av året presenterade eBay intäkter och vinstnedgång i slutet av 2008.

I går kväll, under ett möte med finansanalytiker, meddelade VD John Donahoe en strategisk kurskorrigering för eBay. Han skisserade huvudlinjerna och gav inga detaljer. CNN och Wall Street Journal deltog.

Kärnan i eBay: s reviderade strategi är inriktningen på att underlätta handeln på sekundärmarknaden. Det här är varor som begagnade föremål, mindre vanliga föremål, lageröverskott och kollektiva varor.

Donahoe uppskattar att 500 miljarder dollar handlas årligen i denna typ av artikel. Han vill underlätta denna handel via anslagstavlor som Marketplace.nl och Kijiji-dotterbolagen.

Paypal, som ansvarar för 28 procent av koncernens intäkter, måste anta en framträdande position i hanteringen av dessa övergångar. Planen är att Paypal kommer att fördubbla volymen till mellan 100 och 120 miljarder dollar inom de närmaste två åren. eBay förväntar sig att om två år kommer det att hantera 14 procent av alla digitala transaktioner via Paypal.

Tidigare i veckan gick Paypal till Global Platform, en organisation kring smartkort. Betalningsbolaget vill ge en impuls till utvecklingen inom mobila betalningar.

Googles betalningssystem Checkout lämnar beta-fasen från och med idag. De inledande rabatterna för nya företagsanvändare kommer att avskaffas. Engelska och amerikanska säljare betalar 1, 5 till 2 procent per 5 maj och cirka 25 eurocenter per avveckling av en finansiell transaktion.

Foto: liewcf (cc)

Top