sv.onlinewebcreations.com

KPN kommer först att inse sitt test med fast internet meddelat förra året via 4G i Loppersum. Det är vad konsumentfrågor Jaap Postma från KPN berättade för lördag i VARA Kassa.

Det beräknas att cirka en halv miljon hushåll och företag i Nederländerna inte har tillgång till höghastighetsinternet eftersom de är för långt borta från den lokala utbytet. Hastigheten överskrider inte ofta 1 Mbps via ADSL. En lösning är att flytta den lokala utbytet och att blåsa igenom en del av anslutningarna, men för KPN är dessa investeringar ofta för höga.

KPN vill nu se om en kombination av 4G och ADSL är möjlig. Dessutom kan en mast tillhandahålla ett område med snabbt internet, men via befintliga koppartrådsanslutningar. KPN vill för tillfället inte hjälpa kunder med 4G MiFi routrar. Vid den tyska frekvensauktionen var det svårt att leverantörer först rullade ut 4G på landsbygden för att uppmuntra bredbandsbruk i dessa områden. Postma varnade också för att testets tekniska genomförbarhet fortfarande diskuteras.

CDA-ledamot Agnes Mulder har länge arbetat för att förbättra Internethastigheten för människor i utområdet. Regeringen måste tänka sig med invånarnas initiativ och underlätta sina idéer. För detta ändamål har ett förslag fattats i representanthuset.

Top