sv.onlinewebcreations.com

I Nemert-forskningen fick Interactive Intelligence det högsta totala värdet, baserat på kategorierna teknik, kundservice och värde, och slog Aspect, Genesys, NEC, ShoreTel och Siemens samt marknadsledare (när det gäller installerad bas) som Avaya och Cisco. Interactive Intelligence är en leverantör i Lead Quadrant of Gartner 2012 Magic Quadrant för Contact Center Infrastructure Report, bland de stora leverantörerna med en bred portfölj, en betydande marknadsandel, global närvaro, en tydlig vision om utvecklingen av kontaktcenter och bevisad erfarenhet av att leverera kontaktcenter lösningar ".

Irwin Lazar, vice president och tjänstechef för Nemertes: "Interactive Intelligence-lösningen får högsta poäng för tekniken, baserat på ett högt integrerat enhetligt kommunikations- och kontaktcenter-erbjudande, den flexibla modellen för att leverera både premissbaserade och molnbaserade lösningar och automationsmotor för affärsprocesser. "Värderingen av värdet är också den högsta av alla andra leverantörer. "Med detta indikerar IT-experter faktiskt att de får mycket värde för sina pengar på Interactive Intelligence", säger Lazar.

Nemertes PilotHouse utmärkelser för IPCC utdelades för tredje gången i år.
Nemertes forskning och analys är 100 procent baserad på användarnas uppfattning och erfarenhet i år, mer än 1500. Forskningen är helt oberoende och inte sponsrad. Inte heller Nemertes eller de bedömda leverantörerna har något inflytande på slutresultatet.

Båda rapporterna finns på webbplatsen Interaktiv intelligens:
Nemertes PilotHouse utmärkelser för IPCC - http://www.inin.com/resources/Documents/Nemertes-2012-PilotHouse-Award-IP-Contact-Centers.pdf.
Gartner Magic Quadrant för Contact Center Infrastructures - http://www.inin.com/resources/Documents/2012-Gartner-Magic-Quadrant-for-Contact-Center-Infrastructure.pdf

-
Om Interaktiv Intelligens
Interactive Intelligence Group Inc. (Nasdaq: ININ) tillhandahåller innovativa program och tjänster för kontaktcenter, enhetlig kommunikation och affärsprocessautomatisering. Lösningarna är lämpliga för applikation på egen plats samt via en värdmodell. Företaget startade 1994, har mer än 4500 kunder över hela världen, varav över 140 i Nederländerna och ligger i topp 500 av Global Software and Service-leverantörer. Interactive Intelligence har mer än 1000 anställda och ett huvudkontor i Indianapolis, USA. Det finns 23 internationella kontor i Nordamerika, Sydamerika, Europa, Mellanöstern, Afrika, Asien och Australien. Beneluxkontoret ligger i Amsterdam. www.inin.com/nl

Top