sv.onlinewebcreations.com

[Kolumn] Uppmärksamhet för sociala medier har antagit hype-liknande former. Varje självrespektiv tidning, tv-kanal, politiker eller rörmokare verkar ha minst Facebook eller Twitter-konto. Företag, statistikverktyg, undersökningar och kurser relaterade till sociala medier spruter också som svampar. Skulle inte all denna uppmärksamhet för sociala medier vara den femtedelaste internetbubblan?

I konkreta termer uppfyller dessa medier sociala grundläggande behov genom att möjliggöra kontakt, kommunikation och erhålla, behålla och expandera status. Det senare kan tyckas orealistiskt, men studera nödvändiga LinkedIn-sidor eller Twitter-meddelanden och du ser hur egosna blåser upp sig själv. För det här är sociala media "här för att stanna". Också trevligt för branding och Google rankningar förresten. Även om det kanske är så att Twitter till exempel inte längre finns på fyra år, men att dess funktioner antagligen har blivit vanliga egendom. Dessa och andra sociala medier alternativ är därför inte en hype.

Jo, jag är också en användare av (bara räknade) mer än tio sociala medier. Med de vackraste namnen. Vad sägs om Få Lim, Blip eller Delicious? Men N = 1. Ändå är frågan om sociala medier överskattas.

När plötsligt sociala medier görs, bör alarmklockorna verkligen gå av. När allt kommer omkring, har en genomsnittlig webbplats inte ens onlinemarknadsföring för att kämpa med innehållshantering, kämpar för en plats på sökmotormarknaden, saknar ofta många möjligheter att höja avkastningen och har statistik som fortfarande inte är tillräcklig. Vad har nu prioritet?

Det är naturligtvis klokt att svara på ljud från kunder i sociala medier. Men att man mäter enligt målgruppens ljud i dessa miljöer och drar slutsatser från detta som om precursorerna är ett representativt prov är vanligtvis mindre förnuftigt. Det är trevligt när artiklar från webbutiken marknadsförs eftersom kunder lämnar information på Facebook eller Twitter, men det är mindre sannolikt att volymer genereras direkt eller indirekt.

Sociala mediaanvändare söker inte för produkter eller lösningar i första hand. De skickar meddelanden via en "en till många" kanal och söker efter personer eller information. Trafiken från detta omvandlar därför mindre än sökmotortrafik.

Så tillbaka med fötterna i den inhemska lera: fokusera på webbplatsens mål och internetstrategi. Sociala media och deras tillämpningar är viktiga av olika skäl, men ofta inte det viktigaste. Första saker först .

(Så och titta nu på Twitter för en ny hype.)

Top