sv.onlinewebcreations.com

Googles nya verktyg Google Map Maker, OpenStreetMap är ett tag i ögat. "Om du ska redigera Google Maps kan bara Google använda dina tillägg, " säger Steve Coast, grundare av OpenStreetMap.

OpenStreetMap, där volontärer redigerar korten på ett Wikipedia-liknande sätt, smäller som en plugg. Google är där med sitt försök att kopiera sin framgång "bredvid".

Med Google-verktyget kan gemenskapen bidra till kartläggningen av några "lediga" digitala domäner genom att lägga till vägar, företag eller andra saker på en karta. Ett bra exempel på publik sourcing. En viktig detalj är dock att Google behåller alla rättigheter över kortet, fri arbetskraft.

Och det är där problemet för OpenStreetMap ligger. Coast: "Google är och är fortfarande ägare till ditt hårda arbete, vilket är ett sätt för dem att göra sitt eget kort på ett billigt sätt."

På OpenStreetMap kan alla använda korten från volontärerna. På alla sätt vill användaren, utan att det kostar honom någonting. "Med Google Maps kan du bara arbeta via Googles gränssnitt, med oss ​​är data helt gratis, alla kan ladda ner hela databasen och, om så önskas, justera varje kort", säger Ante Wessel, talesman för OpenStreetMap i Nederländerna.

Map Maker tillåter bara användaren att redigera kartor över Cypern, Island, Pakistan och Vietnam. Och några karibiska områden, inklusive Nederländska Antillerna.

I Nederländerna har OpenStreetMap nu kartat hela landet. "Men det var tur också, Hollandsk karta donerades till oss av den tredje största kartmagaren i Nederländerna", förklarar Wessel. I England är de "redan väldigt långt" och även Tyskland och Frankrike har kartlagt stora bitar.

Världsomfattande finns nu 40 000 volontärer aktiva som tillsammans har kartat mer än 20 miljoner kilometer vägar, cykelvägar och vandringsleder.

Top