sv.onlinewebcreations.com

Under tryck från en straffavgift har Google upphört med några av sina tidigare identifierade brott mot privatlivet. Den nederländska dataskyddsmyndigheten (CBP) skriver detta. Google har också startat en sekretesskampanj.

Fram till december 2015 kommer Google att ha tid att få entydigt samtycke från alla sina användare steg för steg. Under den kommande perioden kommer den nederländska DPA att kontrollera om detta är gjort tillräckligt och om denna överträdelse också kommer att avslutas.

Tidigare publicerad forskning visade att Google kombinerar personuppgifter från internetanvändare, bland annat för att visa personliga annonser. Detta hände utan att Google informerade internetanvändare om detta i förväg och utan att företaget begärde tillstånd. Det strider mot lagen.

Det handlar inte bara om personer som är inloggade på ett Google-konto, utan också för personer som använder sökmotorn och personer som besöker en webbplats där cookies från Google placeras och läses. Information om till exempel sökningar, platsdata, bevakade videoklipp och e-post kan kombineras, samtidigt som tjänster och data som fungerar mycket olika ändamål.

Den nederländska DPA införde ett inkrementellt straff på Google som kan uppgå till 15 miljoner euro. Google står fortfarande inför en straffavgift på upp till 5 miljoner euro, men för närvarande saknas några straffavgifter.

Google säger i en kommentar: "Vi har regelbundet konsulterat CBP för att se hur vi kunde ta hand om sina problem: Vi har klargjort texten i vår integritetspolicy och tillämpat andra förbättringar, bland annat en översyn av våra sekretess- och säkerhetsverktyg och information. Vi har också nyligen börjat aktivt påminna människor hur vi behandlar deras information och vilka val de har när de använder våra tjänster. "

Top