sv.onlinewebcreations.com

Jeans Center lanserar en app som ger dig personliga råd om vilka jeans passar bäst med din figur. Detta hjälper köpare i sökandet efter den perfekta jeans. Jeans Center översätter med denna funktion den höga servicen och jeansspecialismen från butikerna, så att det alltid är tillgängligt för alla. Appen kompletterar modekedjans omnichannel-strategi.

Jeans Advisor

Personlig rådgivning inom jeans, varhelst och när du vill, det är vad Jeans Center vill uppnå med Jeans Advisor-funktionaliteten i appen. Genom ett antal frågor som fokuserar på din figur ser jeansrådgivaren ut vilka jeans passar bäst för dig. På så sätt kan kunden också informeras från distans. Jeans i fråga kan då beställas direkt via appen.

Omni Channel

Jeans Center fokuserar på att strama sin omnichannel-strategi, där innovation och digitalisering är centrala. "Appen är ett fint komplement till detta. Säger Peter Berg, VD Peter. "Delvis med den här appen vill vi svara på den nya kundresan och öka räckvidden. I butikerna ligger fokus på service- och jeansspecialism, vilket också är en viktig del av Jeans Center-appen. Vi erbjuder service genom personligt innehåll, bland annat är ett kvitto inte längre nödvändigt, eftersom inköpen kan ses direkt på appen. '

Extra för lojala kunder

Förutom jeansrådgivaren fokuserar appen på service och inspiration. På så sätt inspireras kunden av veckovisa modeuppdateringar. Dessutom kan kunden handla med appen var och närhelst de vill. Sedan september 2013 har Jeans Center startat ett lojalitetsprogram. Lojalitetsprogrammet är omfattande integrerat i jämförelse med andra återförsäljare. Kunderna sparar för varje köp och belönas utifrån sina besök, berikningen av deras profil och deras lojalitet. Kunden är också förvånad vid specifika stunder, till exempel en födelsedag eller årsdag. Alla exklusiva och sparade rabatter finns i appen.

lansering

Jeans Center-appen kan laddas ner gratis från och med den 1 december och är tillgänglig för iOS och Android.

Top