sv.onlinewebcreations.com

BOXTEL - SNEW, specialist på återanvändning av IT- och telekomutrustning, blev 23 i SMT Innovation Top 100. Torsdagen den 21 september presenterade handelskammaren de 100 företag med en framgångsrik innovation inom produkt, service, process eller organisation. SNEW slutade i topp 25. "En fantastisk plats i den innovativa toppen av nederländska små och medelstora företag", säger grundare Martijn van Engelen.

Som en innovatör för IKT har SNEW arbetat med ett cirkulärt ekonomiskt system för IKT-utrustning i mer än 20 år. Genom att göra utrustning "som nytt" och återanvända det, bidrar Brabant-företaget positivt till att minska koldioxidutsläppen. Endast i slutfasen av livet är utrustningen helt demonterad och återvunnen, varigenom SNEW tar tillbaka råvaran tillbaka i cirkulärsystemet. Detta avslutar cirkeln.

Andra chansen

Enligt Martijn van Engelen är det ett annat sätt att tänka och göra. "Ansvarig att hantera vår planet kräver cirkulärt tänkande", säger han. SNEW återintroducerar begagnad IT- och telekomutrustning från detta återvinningskoncept. "Med vårt 3®-koncept, som står för minnet, återanvändning, återvinning, gör vi IKT-kedjan cirkulär. Vi gör det med människor som har ett avstånd till arbetsmarknaden. Genom att länka innovation och samhälle erbjuder vi inte bara produkter utan även andra chanser. Och våra kunder har omedelbart en vacker tolkning för sina CSR-mål. "

"Utrustad stolt"

Att han uppnådde 23: e platsen med sitt företag i Boxtel gör Van Engelen "passande stolt". "Under det gångna året har vi genomgått en omvandling av 540 grader med SNEW. Vi har just avslutat ett stort steg och är fullt förberedda inför framtiden. Jag är oerhört stolt över mitt växande lag och vad vi har lagt ner på kort tid. "

Innovation showcase

Med SMV Innovation Top 100 presenterar handelskammaren i samarbete med De Financiële Telegraaf, innovationspresentationen av Nederländerna varje år. "Det är fantastiskt att handelskammaren uppmuntrar till innovation med denna årliga lista", säger Van Engelen. "Det är ju innovativa entreprenörer från små och medelstora företag som driver ekonomin med innovationer."

Den tolfte upplagan ägde rum vid NBC i Nieuwegein. Juryn leddes av Ruud Koornstra, innovatör och första energikommissionär i Nederländerna.

Mer om SNEW: www.snew.eu.

Top