sv.onlinewebcreations.com

Android-skaparen Andy Rubin återkallar tillfälligt från sitt företag Essential efter avslöjanden att han skulle bli avfyrade från Google 2014 efter "olämpligt beteende".

Rubin startade ett förhållande med en anställd i Android, något som moderföretaget Google inte tillåter, om inte en av dem lämnar företaget. Vad som var "olämpligt" i det förhållandet är oklart och en talesman betonar att Rubin inte lämnade Google av den anledningen och aldrig fått ett finger på det.

Rubin återkommer tydligen nu när tidningarna är fulla av berättelser om sexuella trakasserier. Denna vecka har Matt Lauer, en av de mest kända och bäst betalda presentatörerna i Amerika, blivit avsatt av NBC. För en vecka sedan avbröts en annan känd amerikansk TV-presentatör, Charlie Rose från CBS News, för oönskade sexuella beteenden mot kvinnliga anställda.

Niccolo de Masi observerar tillfälligt Rubins uppdrag.

Det är det femtaste bakslaget för Essential. Det företaget ville göra en träff med sin egen smartphone, men det har inte lyckats. Företaget har nyligen sänkt priset på sin första smartphone med 200 dollar.

Top