sv.onlinewebcreations.com

Holländarna använder huvudsakligen onlinetjänster för att möta deras mediebehov. Nästan fyra av fem holländska människor tittar på digital-tv och över tre fjärdedelar av spelarna spelar främst spel online. Detta framgår av forskningen av Multiscope på uppdrag av Reggefiber bland tusen holländare.

Bara att lyssna på radio är "traditionellt" över luften av mer än hälften av nederländska. Speciellt nederländska personer som är äldre än 35 år lyssnar på musik på radion över luften. Bland ungdomar är andelen musik som lyssnas till via streamingtjänster som Spotify eller Deezer betydligt högre: 20 procent av de svarande yngre än 25 år brukar lyssna på musik på detta sätt.

Digital tv har erövrat sin plats i det holländska vardagsrummet: 78 procent av de svarande tittar på digital-tv. Netflix och andra streamingtjänster är ännu inte vanliga som det viktigaste sättet att titta på tv: i åldersgruppen 25 till 45 är detta till exempel under 3 procent populära. Att titta på tv via en analog anslutning föredras av 12 procent av holländarna, särskilt hos de som svarat är äldre än 45 år är detta förstahandsvalet.

Onlinespel görs huvudsakligen på en tablett, följt av datorn. Spela spel på smarttelefonen är på tredje plats. Det är slående att holländska kvinnor spelar spel oftare än män.

Top