sv.onlinewebcreations.com

Online recensioner som socialt bevis kan inte utelämnas i B2C. Ändå har påverkan av recensioner (diskussioner) på affärsmarknaden varit begränsad under lång tid. I detta har verklig förändring inträffat.

Nyare undersökningar av upphandlingsprocessen för B2B-beslutsfattande team visar att nu över hälften av köparna - 52 procent - anger att du tittar på online-recensioner. Frågade om vad de tycker mest saknas på leverantörens hemsida är direktrecensioner, säger 43 procent.

Och det är anmärkningsvärt, eftersom endast ett litet antal företagare aktivt uppmuntrar till onlinebedömning. Det är ännu mer ovanligt att inkludera dessa uttryck i onlinepresentationen, till exempel på webbplatsen, som en särskild faktor.

Varför integrera ett utvärderingsprogram?

Online diskussioner bidrar till trovärdigheten och eventuell försäljning av organisationen. Särskilt på B2C-marknaden har omfattande forskning gjorts i påverkan av recensioner på omräkningskursen. Detta inflytande ökar också på affärsmarknaden: vid utarbetandet av korta listor över leverantörer, men också för att fatta det slutliga beslutet i utvärderingsprocessen. Affärsaktörer ser antalet ledande ökar. De söker via sökmotorer för information om den relevanta verksamhetskategorin och utsikterna möter de viktigaste konkurrenterna.

Influensan av ord-från-mun-reklam är inte ny. Varför är det nu ett samtal?

Som med B2C har sociala medier och sökmotorer ökat betydelsen av ord-från-mun-reklam. Och hur: Till exempel för mjukvaruleverantörer startar 80 procent av sina kunder utvärderingsprocessen via sökmotorn. Förutom den information som de redan får på leverantörens hemsida, finns det behov av en oberoende synvinkel. Två av tre programköpare säger att de inte litar på fallstudier på säljarens hemsida. Visst den yngre generationen växte upp med granskningswebbplatser och förtroende är lika med mer än reklampartiet.

Men något som en objektiv granskning existerar inte?

Nej, det stämmer. Varje recension skrivs ur ett personligt perspektiv eller en affärssituation. Det är korrekt, men från en viss erfarenhet. Speciellt för affärsmarknaden är varje upplevelse en unik inställning, en produkt i en anpassad miljö. Som ett resultat är översynen aldrig representativ för köparens specifika fall. Och ändå är de väsentliga. Tricket är ett varierat utbud av recensioner från olika typer av användare. Inblick i användarens sammanhang och möjligheten att filtrera bedömningar på exempelvis organisationstyphjälp. Köparen hittar således rätt information för sitt eget scenario.

Hur ser du till att företagskunder lämnar recensioner?

Precis som med någon annan form av marknadsföring krävs det flera kontaktmoment. Aktiva frågor är den bästa lösningen. Omedelbart efter viktiga stunder, till exempel: efter försäljning, efter genomförande, första avkastning, förnyelse av kontraktet eller efter att ha erbjudit en lösning av serviceavdelningen. Många tycker det är trevligt att deras åsikt hörs. Be om det värdefulla bidraget är den mest effektiva lösningen.

Ofta kommer initiativet från ett marknadsförings- eller säljteam. De har en överblick när framgångarna har uppnåtts och håller utvärderingsprogrammet kampanjintensivt och inte programmerat. Eftersom inte alla kommer att delta, är det lämpligt att närma sig så många kontakter som möjligt inom en minskande organisation. Räkna med fem procent av användare som faktiskt lämnar ett betyg.

Hur hjälper bedömningarna andra avdelningar?

Bedömningarna kommer också att vara värdefull kritik för interna avdelningar. Om stödet är starkt läser du det här i översynen, men det kan också vara en första signal att kontochefen inte behöver förlita sig på kontraktstillägg.

Vilka KPI ska du fokusera på?

Så snart programmet kommer från marken är representation viktig. Att delta i en offentlig bedömningsplattform utan att samla in bedömningar är inte bra för bilden. Se till att det finns en blandning av segment.

Studier i B2C-recensioner visar att minst tjugo bedömningar per produkt krävs för att övertyga. Det är uppenbart att direkt eller fokusera på de slutliga bedömningsfigurerna. Ändå visar den materiella bedömningen att vara större inflytande. Siffror ger en indikation, men inte om organisationen eller produkten är en matchning.

I samma studie visades att betyg i de kända stjärnorna hade ett mindre inflytande på omvandlingen än förklaringen. Den viktigaste frågan är i huvudsak vilken procentandel utsikterna läser bedömningarna och hur viktiga de är i det slutliga beslutet.

Top