sv.onlinewebcreations.com

Pappers-TV-guiden får en konkurrent när Omroep.nl lanserar en mobilwebbplats. Förutom en aktuell TV-guide och visningstips omfattar detta nuvarande nationella och regionala nyheter.

Igår öppnade Public Broadcaster två mobila webbplatser, en för Radio 1 och en för sändningsportalen Omroep.nl. Omroep.nl/mobiel ger tillgång till TV- och radioguider och aktuella nyheter från Radio 1. På den senare sidan Radio1.nl/mobiel finns också sportnyheter, väder och trafikinformation.

I en förklaring säger broadcastersna: "Även tv-nätverksplatserna och de andra radiostationernas webbplatser kommer att bli mobiltillgängliga under 2008."

Ett stadigt växande antal populära webbplatser öppnar antingen en mobil webbplats eller en nedladdningsbar applikation. Sedan förra året kan besökare på Lowlands kulturfestival höra programmet via en mobil guide. Och nyligen kan till exempel kunder från Pathé-biografer se mobila släpvagnar och boka biljetter och användare i Gula sidorna använder mobila enheter och personer söker.

Ilse Media utnyttjar en av de största mobilportalerna med PDA-versionen av Nu.nl. Webbplatsen behandlar cirka 150 000 besökare per månad som begär cirka 2 miljoner sidvisningar.

De nederländska leverantörerna av mobiltelekom erbjuder redan mobila internetabonnemang med fast avgift. T-Mobile Nederländerna sa nyligen att det har 120 000 kunder på sin billigaste fasta internetabonnemang.

Top