sv.onlinewebcreations.com

Över 500 nord hollanderar bidrog ekonomiskt till Nordholland arv. Detta gör provinsens test med crowdfunding för arvsprojekt en framgång.

Bidragen kommer att återuppliva bland annat chokladfabriken i Ringers, St Michaëlskerk och den minsta polisstationen i Nederländerna.

Under de senaste månaderna har mer än 10 projekt hjälpt till att inrätta en crowdfunding-kampanj. Denna process upprättades för provinsen Noord-Holland och genomfördes av konsultföretaget Douw & Koren. Med detta initiativ vill provinsen undersöka om crowdfunding för arv kan ge värdet till bevarande och ombyggnad av arv, även på längre sikt. Några av projekten har kunnat samla in pengar med offlineaktiviteter.

Jack van der Hoek, biträdande kultur: "Det är klart att crowdunding kan göra skillnaden för arvsprojekt."

Café 't Sluisje höjde 900 000 euro!

Café 't Sluisje i Amsterdam höjde 900 000 euro i form av certifikat. Haarlemse Seinwezen hade ett liknande tillvägagångssätt; Under en middag lyckades vi få bidrag för finansiering av en renovering. Dessutom ledde processen till 4 onlinekampanjer. Buoystiftelsens kampanj var en stor framgång: Alkmaarders hjälpte massivt att återställa fasaden av Chocolate Factory Ringers. Stadsherstel Hoorn bad om hjälp med finansieringen av restaureringen av taket på St Michaëlskerken. Förbundet Hendrick de Keyser har satt upp en åtgärd för att återställa kakelens bilder på balkhuset i Oosterleek. Stadsherstel Amsterdam-kampanjen var också framgångsrik. Under tiden har 37.000 euro investerats i omfördelningen av den minsta polisstationen i Nederländerna. Den lilla byggnaden, som ligger i Sloten, omvandlas till en byaffär.

Chanser för crowdfunding och arv

Biträdande Jack van der Hoek: "Meddelandet" spara lite historia "verkar attrahera mindre till en kampanj som fokuserar på framtiden. Vad kommer att vara den nya funktionen av byggnaden? Hur kan du ge skönhet och historia en plats i en ny ansökan och vilken roll har byggnaden för den levande miljön? Organisationer som deltar i programmet är positiva i hur stor utsträckning befolkningen bidrar till att involvera den omedelbara miljön. Styrkan av denna metod är att stödet inte bara består av att ge pengar, men också att människor ofta är involverade som ambassadörer, volontärer och guider. Detta ger arvet tillbaka till livet. "

Under de kommande månaderna kommer 3 andra arvsprojekt att börja använda crowdfunding.

Top