sv.onlinewebcreations.com

Det holländska företaget Senanga bloggar upp webbplatser med butiken: en användarvänlig webbshop widget med relevanta produkter. Bol.com och även modetekniker som McGregor är de första som deltar.

Med butiken kan inköpen inklusive betalning betalas inom artikeln. Detta gör det möjligt för besökaren att helt enkelt stanna på bloggen eller nyhetssidan för att göra inköpet. Läser du en trevlig intervju med Dan Brown på din favoritnyhetswebbplats strax före jul? Då kan du köpa en ny bok längst ner i artikeln. Med hjälp av iDEAL, kreditkort, direktdebitering, giro och snart även bitcoin.

Senanga, som drivs i månader under radarn, underlättar samarbetet mellan webbbutiker och webbägare (som bloggare) som vill placera Shoplets. Alla typer av butiker är redan anslutna från bol.com och Amazon.co.uk till Fooss.nl och Loavies.com. Senanga erbjuder plugins för bland annat WordPress och Magento. Blogspot kan vara inbäddad i Blogspot.

Webshoppen erbjuder de bästa (köp) erbjudandenen, en säker betalning, försiktig leverans av produkterna och bra kundservice, föreslår Senganga. Bloggarna och medierna säkerställer relevansen, innehållet och rätt publik. De kan söka efter lämpliga ämnen i en databas, men de måste välja butiker manuellt.

Deltagande för media, bloggare och webbshop är gratis. Per produkt som säljs får bloggarna och Senanga en procentandel av omsättningen.

Under tiden har man också visat intresse från Asien och Förenta staterna, så att företaget efter tio månaders utveckling redan talar om gränserna. "Under de kommande månaderna kommer vårt fokus att vara på den nederländska och europeiska marknaden. Bakom kulisserna arbetar vi också med ytterligare internationella expansioner, eftersom vi kontinuerligt utökar med ytterligare språk och plug-ins för e-handels- och innehållshanteringssystem, säger medgrundare Rutger van Zuidam, som tidigare var involverad i Paylogic.

Senanga grundades i december 2012 av Van Zuidam, Nikolaj van Veen och Michiel Pouw. Företaget startade med minsta resurser och till och med tweeted de första kontorsmöblerna gratis. Under tiden arbetar elva personer från kontor i Groningen och Muiden på utvecklingen av produkten och företaget. Pengar kommer från de tre grundarna och en icke namngiven rik privat investerare.

Top