sv.onlinewebcreations.com

Microsoft har placerat 8, 5 miljarder dollar på bordet för att absorbera förlustskapande Skype. Skype blir en separat division under Microsoft.

Nuvarande VD för Skype, Tony Bates, kommer att leda den separata Skype-divisionen hos Microsoft.

Skype är förlustskapande, företaget vände förra årets omsättning på 860 miljoner dollar och en förlust på 7 miljoner dollar. Ändå ingen otänkbar flytt från Microsoft. När allt kommer omkring öppnar företaget attacken på bland annat Google och Apple, som har respektive Google Voice och Apple Facetime på marknaden.

I ett pressmeddelande meddelade Microsoft att Skype kommer att stödjas av olika Microsoft-enheter, inklusive Xbox, Kinect och Windows Phone. Användare av Lync, Outlook, Xbox Live kommer att kunna kommunicera med andra Skype-användare. Löftet är att Skype-klienter på plattformar, andra än de från Microsoft, stöds.

Skype, som en gång såldes till eBay av grundarna 2005, återförsäljades 2009 till en grupp investerare inklusive grundarna av VoIP-företaget.

Förvärvet av Skype är det största köpet från Microsoft efter förvärvet av Aquantive, för vilket 6 miljarder dollar i 2007 sattes på bordet.

Top