sv.onlinewebcreations.com

Amsterdam den 4 december 2018 - För alla medstifteres namn välkomnar Qlik Accenture ombord på datakunskapsprojektet idag. Accenture går med som grundare och uttrycker därmed sitt engagemang för projektets uppgift: att göra en datalitterad värld möjlig för alla.

Datakunskap är en oumbärlig färdighet i den fjärde industrirevolutionen. Datakunskap gör det möjligt för alla att ställa frågor om data och maskiner, att bygga kunskaper, fatta beslut och att dela sin mening med andra. Men bara 24% av beslutsfattarna i näringslivet säger att de fullt ut litar på sina egna färdigheter för att läsa, arbeta med, analysera och diskutera data. *

Datakunskapsprojektet, som lanserades i oktober, har inrättats med målet att lära sig ordet "data" flytande och fokuserar på datakunskap i både individuell och affärsmässig framgång.

Projektet ger personer och företag omfattande träningsmaterial, interaktiva bedömningsverktyg och tillgång till ett expertnätverk. Detta nätverk stöder inte bara utvecklingen av personliga färdigheter, men arbetar också för att öka medvetenheten om vikten av en datatyrd kultur inom företagen.

Grundarna kommer att bestämma dagordningen, tillhandahålla utbildningsmaterial och träning och se till att projektet faktiskt uppnår sitt mål.

"Data blir en allt viktigare del av varje fas i företagens beslutsprocess. Det betyder att vi också måste kunna lita på dessa data mer och mer. Personer måste kunna lita på integriteten i deras data och analysresultat, säger Sanjeev Vohra, koncernteknikchef vid Accenture Technology Services och Global Lead at Business Data Group. "Datakunskap är en oumbärlig färdighet som gör att vi kan se kritiskt på information innan vi fattar viktiga beslut. Därför är vi engagerade i uppgiften för datakunskapsprojektet att inspirera företag över hela världen att sätta datakunskap på agendan. Dessutom leder vi individer i följande steg på deras datakunskap för lärande. "

"Vi är stolta över att Accenture har anslutit sig till Data Literacy Project som en grundare", säger Mike Capone, VD för Qlik. "Accenture utmärker sig genom att använda lösningar som hjälper företag att bli smarta. Dessutom förstår de mervärdet av datakunskap för företag, som vi formaterade dem i vår senaste globala forskning, datakunskapsindexet. Accenture är en bra partner för det här projektet och hjälper företag att ta itu med sin roll när det gäller att skapa en datarik värld. "

Vill du veta mer om Data Literacy Project? Se https://www.thedataliteracyproject.org/

* Källa: Hur man kör datakompetens inom företaget

Om Qlik
Qlik arbetar varje dag i en datalivande värld, där alla kan använda data för att lösa alla utmaningar. Endast end-to-end datahantering och analysplattform från Qlik samlar alla data från någon källa inom en organisation. Detta gör det möjligt för människor att, oavsett deras kompetensnivå, använda sin nyfikenhet för att få nya insikter. Företag använder Qlik för att dyka djupare in i sina kunders beteende, att återuppfinna affärsprocesser, utforska nya vinstmöjligheter och balansera risker och belöningar. Qlik har sitt huvudkontor i Radnor, Pennsylvania, och bedriver verksamhet i över 100 länder med över 48 000 kunder runt om i världen.

© 2018 QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna. Qlik®, QlikSense®, QlikView®, QlikTech®, Qlik Cloud®, Qlik DataMarket®, Qlik Analytics Platform®, QlikNPrinting®, QlikConnectors®, Qlik GeoAnalytics®, QlikCore ™ och QlikTech-logotyperna är varumärken som tillhör QlikTech International AB registrerat i flera länder. Andra varumärken och logotyper som nämns här är varumärken eller registrerade varumärken som tillhör respektive ägare.

Top