sv.onlinewebcreations.com

Marknadsföringsmarknaden i Storbritannien uppvisade en anmärkningsvärd tillväxt under det gångna året. När reklammarknaden sjönk över hela linjen ökade onlineannonsförsäljningen med nästan 30 procent. Det står i stark kontrast till nedgången på femton procent som Amerika gjorde i samma år.

Siffrorna kommer från Forrester. Till Reuters sa Forrester analytiker Rebecca Ulph: "Den tresiffriga tillväxtperioden är över, men England har uppnått en mycket respektabel tillväxt på 28 procent." Hon kallar webvertising den enda glimmer av hopp i en nedåtgående ekonomi. Den brittiska annonsmarknaden sjönk med 3, 4 procent. På onlinemarknaden var Storbritannien redan ledande

Omsättningen från webbannonsering kom till 174 miljoner dollar. Finansiella tjänster var bland de största annonsörerna. De stod för en fjärdedel av omsättningen och växte inte mindre än 59 procent. Konsumentvaror och media och underhållning, nummer två och tre på listan, ökade med elva respektive sjutton procent.

Tillväxten är slående, eftersom många länder kämpar med en minskning av annonseringstjänsterna på nätet. Försäljningen i USA föll till exempel med nästan 15 procent 2001.

Top