sv.onlinewebcreations.com

Sport42.com av Jorrit Hertsenberg växte till en upptagen plats på ett år, byggt av ett virtuellt lag där idrottare från fjorton länder hittar sportkamrater. Och ibland är det dags. Herstenberg byggde ett år i tystnad och kommer nu ut.

Aldrig hört talas om det, Sport42. Berätta för mig

Sport42 är en plats för att hitta sportsmedlemmar. Medlemmar kan hitta någon att gå, dansa, spela tennis, cykla och så vidare. Sport42 (Sport för två) är därför en del av matchmakingbranschen, som domineras främst av relationen dating. Människor frågar ofta om det inte är en förtäckt datingsida. Och det är det inte. Den stora majoriteten ser seriöst ut för en sport kompis. De vill bara vara aktiva och leta efter en kompis som en käpp bakom dörren eller för skojs skull.

Sport42 gick live i januari 2012 och är nu aktiv i 14 länder. De mest aktiva länderna är Österrike, Polen, Tjeckien, Tyskland och Italien. Det finns skillnader mellan länderna, men de är inte särskilt överraskande. I Polen finns det få golfkamrater, eftersom de ännu inte har många golfbanor. Det finns många skimater i Österrike och mycket vandring i Amerika. Dans och löpning är populärt överallt.

Sport42 har också nyligen blivit aktiv i Turkiet och vi har stora förväntningar på det. På en datakonferens i Paris förklarar en turkisk entreprenör att förhållandet dating är ganska känsligt. Som en kvinna i Turkiet antar du inte bara att du letar efter en partner. Vi förväntar oss därför turkiska singlar att göra ett idrottsdatum tidigare. I Turkiet är Sport42 förmodligen en förtäckt datingsida.

Sport42 fungerar enligt freemiumkonceptet. Prova det gratis och titta runt, men om du vill ha full tillgång väljer du ett premiummedlemskap. Sport42 arbetar för övrigt inte med automatiska tillägg. Här är vi ganska romerska, eftersom hela tidningen, fitness och datingsvärlden är kopplad till varandra. Som ett resultat kan Sport42 tjäna mindre, men vi har knappt några klagomål och mycket mer nöjda kunder.

Organisationen är helt virtuell. I genomsnitt är cirka tio personer inblandade i Sport42. I varje land finns det någon för kundservice, redigering och enkla marknadsföringsuppgifter. Jag har också en online marknadsförare i Österrike och jag är för närvarande aktiv i Indien. Allt går igenom platser som Elance och oDesk. Jag har varit i nätverksamheten i femton år, men är fortfarande förvånad över hur lätt det är. En komplett virtuell organisation utan människor i betald anställning. Google Dokument, Google Sites, Dropbox, Skype, Elance och redo. Vi arrangerar tillfälligt designarbete via 99designs. Jag kan fortsätta att växa ett tag på detta sätt.

Försöker du inte tävla direkt med Runkeeper och Nike +?

Nej. Vårt fokus är att lära känna nya människor att delta i sport. Vi lämnar alla sidoproblem som till och med aktuella sporter hör till. På vår plattform finns det ingen dagordning, ingen prestationsmätare, inga Google Maps med sportplatser och du kan inte heller göra någon idrottsgrupp. De tvättar alla och det distraheras från det enda målet: att hitta en lämplig sportkompis. Håll det enkelt och fokusera, alla kallar det, men vi gör det också.

Och det fungerar. På ett år har vi cirka 50 000 medlemmar som har skickat 300 000 meddelanden tillsammans. Det är inte ett samhälle och vi vill inte vara det. Det är en tjänst. Om du har hittat en idrottsvänner hoppas du att du kommer att prenumerera snabbt. Icke-aktiva medlemmar förorenar bara databasen. Retentionen är i den goda produkten och den vänliga betalningsmodellen (inga förlängningar). Om den funna idrottsvännen stannar eller de flyttar kommer de tillbaka igen.

Kort sagt, vi skiljer oss genom fokus och det kundvänliga tillvägagångssättet.

Vad är fokus för 2013?

Växa i antal och använda. Vi kommer att växa i antal genom att göra en SEO-strid i 2013. Hittills växer vi huvudsakligen genom SEA, men SEO bör läggas till nu. Det är ganska svårt. Hur viktigt är Google+ till exempel? Naturligtvis fortsätter vi att fortsätta optimera SEA-kampanjerna och vi fortsätter att motivera medlemmarna för att hjälpa oss socialt.

Vi kommer att börja stimulera användningen genom att utveckla mobila tjänster 2013. Webbplatsen fungerar bra på tabletter, men du har inte en mobil lösning än. För närvarande undersöker vi om vi ska gå till HTML5, Responsive Design eller Native Apps.

Och kanske 2013 kommer vi också leta efter en partner för att påskynda tillväxten.

Top