sv.onlinewebcreations.com

NIKOS - en avdelning för entreprenörskap, strategi, innovation, internationell ledning och marknadsföring på UT - firar sitt 15-årsjubileum med en serie av femton offentligt tillgängliga Venture and Master Classes.

Jubileumsveckan kommer att äga rum 10-14 oktober. I samband med detta årsdag stöder NIKOS EREI (Enschede Flykting Entrepreneurship Initiative) som en välgörenhet. Arton flyktingar ställer upp sina entreprenörsförslag under Venture Class torsdagen den 13 oktober.

Föreläsningarna som NIKOS kommer att erbjuda under den kommande perioden är intressanta och tillgängliga för hela UT och externa parter. Prof. dr. Petra de Weerd-Nederhof, avdelningsordförande sedan 2015: "De tio huvudkurserna behandlar olika ämnen och organiseras varje gång av olika forskare. De fem Venture-klasserna är inriktade på övning och äga rum på kvällen. "
Lustrum-programmet

I september organiserade NIKOS redan en Master Class på "Undervisning Entreprenörskap" i samarbete med Saxion, och en framgångsrik Venture Class på "Entreprenörskapslöshet". Lustrumprogrammet fortsätter den 12 oktober med en Master Class på akademiskt entreprenörskap och social innovation av Padmakumar Nair, chef för den indiska LM Thapar School of Management. Den 13 oktober ger Carla Millar från NIKOS och gästhögtalaren John Mahon (University of Maine, USA) en eftermiddagsföreläsning om hur kulturella skillnader mellan länder och grupper påverkar internationell ledning, i relation till innovation och entreprenörskap. Fredagen den 14 oktober kommer forskare från Nederländerna och utomlands att ge korta "nyckeltal" och 2 utmärkelsepriser kommer att tilldelas. Dessutom finns det tre kampanjer om ämnena socialt entreprenörskap, tekniköverföring och teknikinkommunikation.
Enschede-initiativet för invandring av flyktingar (EREI)

Venture-klassen av 13 oktober öppnas med pitching-sessioner av DELITELABS-team. DELITELABS syftar till att stimulera entreprenörskap i regioner med hög ungdomsarbetslöshet och för missgynnade ungdomar, som flyktingar. För närvarande deltar en grupp av 18 flyktingar i Nederländerna i detta program. UT kommer att ta de nuvarande deltagarna till DesignLab i en vecka för att stödja dem för att göra prototyper för sina produkter och tjänster. NIKOS har valt DELITELABS som välgörenhet för årsdagen. Avsikten är att etablera EREI, ett joint venture mellan DELITELABS och UT. Samma kväll presenterar Ray Quintana (Cottonwood Technology Fund) tillsammans med NIKOS grundare Prof Aard Groen, en presentation under VentureClass med titeln "Internationalizing World Class Early Stage Funding".

Top