sv.onlinewebcreations.com

För programmet Small Business & Retail Management fick två studenter till uppgift att formulera ett nytt tillvägagångssätt för ett socialt problem. Tack vare Gerard Jolings och Gordons program valdes ensamhetens ämne snabbt. De kom upp med Beptab, en app för att bekämpa ensamhet bland äldre. Två år senare har denna idé om ett skolprojekt vuxit till en produkt som är tillgänglig från och med nu.

Från idé till produkt

Att komma med en bra idé är en sak, men att utveckla detta till en produkt är en helt annan historia. "Du förstår att vi bara har tryckt vår studie i bakgrunden. Vi har jobbat heltid på att utveckla appen för ungefär två år nu. Från att söka efter investerare att komma fram till designen och genomföra marknadsföringen. Tack vare finansiering från bland annat Fonds NutsOhra och samarbete med parter som T-Mobile har vi lyckats flytta idén till en riktig produkt. De senaste veckorna har vi tagit bort de senaste buggarna och nu är han redo att använda! "

Användarvänlighet på # 1

Inte alla äldre har redan erfarenhet av att arbeta på en surfplatta eller smartphone. Därför var utvecklingen lätt att använda vid nummer 1. På startskärmen hittar du tre stora knappar: slumpmässig slagning, välbekant beppen och gesplijst. "Tryckar du på den första knappen? Då startas ett videosamtal omedelbart med någon annan användare. Efter samtalet frågas båda beppersna om det var ett bra samtal och om de skulle vilja prata med varandra oftare. Svara dem båda med ja, de läggs till varandras lista över vänner och de kan kollidera oftare. På så sätt kan användare inte bara träffa nya människor, utan också behålla dessa kontakter på lång sikt.

Alla har tänkats

Äldre personer som redan har en Android-telefon eller -tablet kan bara hämta programmet. Det finns också en stor grupp som inte har tillgång till en surfplatta eller en internetanslutning. Denna grupp har också varit tänkt på. På Beptabs hemsida finns en prenumeration tillgänglig med en internetanslutning och en surfplatta med applikationen som redan är installerad på den.

Om det är upp till initiativtagarna Mats och Janben, är beptab det sätt som dessa äldre människor får kontroll över sitt sociala nätverk.

Reklamfilm:

Helt enkelt träffa nya människor beptab

Att prata med någon varje dag, det är helt normalt? Träffa nya människor med en knapptryckning. Nu tillgänglig på www.beptab.nl

Upplagt av Beptab torsdagen den 7 december 2017

Top