sv.onlinewebcreations.com

Facebook ser en stor (förnyad) roll reserverad för "Grupper" - komponenten för att utveckla en gemenskap. Det är därför som först en rad nya funktioner har släppts.

Facebooks Grupper tar inte ögat på de stora förändringarna eller de progressiva stegen. Och att bolaget tillkännagav i september att det skulle stoppa utvecklingen av motsvarande Groups app, ser inte ut som ett tecken på framtidsutsikterna.

Men Facebook ser en viktig roll för online-samhällen. Samtidigt vet den också att saker måste förändras. Några månader efter att företaget hade en speciell konferens för grupper av användare, tog det de ofta hörda klagomålen till hjärtat. Med nya funktioner hoppas beslutsfattarna få allvarliga organisationer och företag att använda grupper för sin gemenskap.

Nya möjligheter till analys

Nytt är till exempel administratörsalternativet för att välkomna nya användare med ett meddelande där de automatiskt taggas. Ett system har också introducerats med vilka märken kan distribueras. Precis som i många samhällen som är helt självhanterade kan gruppadministratören tilldela en användare status: ny, moderator eller administratör. De nya funktionerna för användarhanteringen gör det också möjligt för cheferna att (tillfälligt) neka åtkomst till användare.

Facebook lyssnade också på önskan om att presentera mer omfattande profiler. Detta gör det möjligt för medlemmar i samhället att lära känna varandra bättre och förvaltningsorganet kan arbeta snabbare på gruppens känsla. I linje med detta - och inte helt obetydligt - är de extra möjligheterna till analys och tillväxt av gruppen. Till exempel rådgör en mekanism som bygger på maskininlärning om innehållet som poäng och vid vilken tidpunkt på dagen.

Speciellt mer Facebook

Mer innovation är på väg. Men är det något behov av det? Mark Zuckerberg betonade flera gånger under de senaste månaderna att det nu finns plats för online-samhällen. I offline-inställningen förenar människor mindre och mindre och det skulle vara dåligt för samhället.

Hans uppgift är inte längre att göra världen mer öppen och kopplad, men att ge människor möjlighet att flytta ihop. Den echoput som Zuckerberg skapade med Facebook skulle oroa honom. I ett manifest som han publicerade i början av detta år sa han att han ville förändra saker. Trots att hans svar till världen skapades av Facebook var främst mer Facebook. Tech Magazine Wired påpekade nyligen att Grupper sannolikt kommer att få större uppmärksamhet från företaget.

Det är uppenbart att Facebook ännu inte är tillgänglig med dessa nyligen lanserade funktioner. Enligt experterna kräver gränssnittet fortfarande förbättring och innehållet är inte lättillgängligt. Till exempel är bra sök- eller arkivfunktionalitet det minsta som administratörer och användare vill ha. Om Facebook verkligen är allvarligt, skulle det också behöva dela de data och insikter som den nu gör tillgänglig för annonsörer med de organisationer som människor försöker organisera, enligt experterna. Även om den sociala påverkan måste komma från människorna själva, krävs det rätt verktyg. Facebook säger att det vill spela en roll i detta.

Top