sv.onlinewebcreations.com

SNS Bank började annonsera i mobilvideos igår. Via webbplatsen Hotsms.com kan du ladda ner gratis musik videoklipp till en mobil enhet. Varje klipp har en åtta sekunders reklam med en reklamfilm om Bill, online betalningssystemet från SNS Bank.

Med denna form av reklam vill SNS Bank nå ungdomar i åldern 15-30 år. Det är målgruppen som hämtar mobilvideor och passar profilen för Bill-användaren. I slutet av förra året lanserade SNS Bank Bill, ett betalningssystem via MSN messenger som specifikt riktar sig till ungdomar. Valet att arbeta med videoklipp är i linje med SNS ambition att stärka Bills rykte och bild genom musik.

En annonsör som sponsrar mobilinnehåll på detta sätt är enligt Ilan Roos av 2iC en ny reklammodell. 2iC är en start som fokuserar på utveckling av marknadsföringskoncept för mobiltelefoner. Roos kom med tanken på modellen och gick till Hotsms för att vidareutveckla konceptet.

Enligt Hotsms kan mer än en miljon registrerade användare skicka gratis textmeddelanden som är försedda med en reklamregel. "Att länka ett reklammeddelande till en gratis video passar bra med vad vi redan gör", säger regissören Ruben Troostwijk från Hotsms.

En inloggad besökare på Hotsms kan välja mellan 12 videoklipp på en sammanfattande sida. Genom att klicka på ett av dessa klipp och ange ett 06-nummer skickas ett SMS med en nedladdningslänk. Videon kan laddas ner via länken. Genom att ge någon annans 06-nummer kan videon också vara "begåvad".

"Alla våra tjänster är kopplade till mobilen, " förklarar Troostwijk. "Det här är hur många människor som ser mobilannonser." Han tror ännu inte på reklam på mobilt internet utan en länk till det fasta internet. "Då behöver du en större grupp människor som använder mobilt internet. Det finns fortfarande för få bra telefoner för mobilt internet, och GPRS är fortfarande för långsam för att visa bra banderoller. "

Top