sv.onlinewebcreations.com

Försäljningen i onlineannonsering i USA ökade med 20 procent under tredje kvartalet. Jämfört med andra kvartalet var det en ökning med 5 procent. Så här säger Interactive Advertising Bureau (IAB).

Med 1, 745 miljarder dollar i intäkter var tredje kvartalet den bästa tiden för online-reklambranschen sedan tredje kvartalet 2001, då intäkterna uppgick till 1 773 miljarder dollar, rapporterar IAB. Försäljningsökningen ökade med 20 procent jämfört med tredje kvartalet i fjol och en ökning med 5 procent jämfört med föregående kvartal.

Det är emellertid preliminära siffror, som ILO har upprättat på grundval av en undersökning bland de 15 största partierna i den amerikanska marknadsföringsbranschen. Denna forskning utfördes i samarbete med PricewaterhouseCoopers, och de insamlade uppgifterna översattes därefter till hela industrin. Det var inte förrän i början av 2004 att IAB publicerade de officiella siffrorna för tredje kvartalet. De typer av onlineannonsering som ILO har inkluderat i sin senaste forskning rapporterar dock inte om det.

"En försäljningsökning om 20 procent talar för sig själv", säger Greg Stuart, VD och koncernchef för IAB. "Det är uppenbart att internet är ett livligt ställe med attraktion för annonsörer och marknadsförare."

Top