sv.onlinewebcreations.com

Amsterdam den 4 oktober 2018 - NU.nl och Rabobank är överväldigande med sina banor juryen i Amsterdam AI Hackathon organiserade av DDMA, branschorganisation för data och marknadsföring och Merkle. De två finalisterna NU.nl och Rabobank går till finalerna där de ställer sitt fall för tusentals människor i Gashouder under världstoppmötet AI den 10 oktober. Detta är en världsledande AI-konferens som organiseras årligen i Amsterdam. Lagen kunde arbeta med eget fall och data, eller börja med det vanliga Van Gogh-museets externa fall. (se videoklippet av hackathon här )

"Artificial Intelligence (AI) är mycket lovande, även om disciplinerna för marknadsföring, datavetenskap och teknik fortfarande är långt ifrån varandra i praktiken. Motivering för DDMA-utskottet AI att organisera en hackathon där marknadsförare och datakunskaper arbetar med en AI-lösning i ett lag. Detta med målet att specialisterna lär varandra varandra och utnyttjar de möjligheter som AI erbjuder, tillsammans snabbare ", säger Robert van Geffen, ordförande DDMA och jurymedlem. "Alla finalister visade vackra AI-koncept för en bättre interaktion med och erfarenhet av kunden. Mycket smart att lagen har gjort detta på två dagar. "

Hacktonen var en tvådagars kamp där lag från bol.com, Etos, ING, Rabobank, TMG, NU.nl och NS arbetade med ett innovativt och intelligent koncept. Detta ger affärsproblem och datavetenskap tillsammans med AI som accelerator.

Fall NU.nl - Segmentering för relevanta nyheter

NU.nl-teamet kom med begreppet "Breaking news to measure", vilket löser problemet att användarna får push-meddelanden som inte är relevanta. Med hjälp av AI bestäms vilka ämnen användarna är intresserade av. Redaktörerna kan till exempel skicka nyheter om exempelvis Max Verstappen till läsare av Formel 1. Detta koncept gör det också möjligt för användare att skicka meddelanden oftare om ämnen som intresserar dem, utan att användarna måste göra ansträngningarna för att ange vilka ämnen de är intresserade av.

"NU.nl löser ett identifierbart problem. Inte alla vill ta emot pressrapporter, medan många människor vill hålla sig uppdaterade med de senaste nyheterna. NU.nl-lösningen ser direkt ut ", enligt juryen.

Case Rabobank för Van Gogh Museum - Bättre upplevelse hos Vincent

Det populära museet gav en omfattande anonym dataset. Detta syftar till att undersöka hur AI kan bidra till att förbättra besökarnas upplevelse, trots det begränsade utrymmet i byggnaden och det stora antalet besökare (2, 3 miljoner år 2017). Analysen av data visar att populära målningar inte är lika lika upptagna samtidigt. Rabobank-teamet utvecklade lösningar som kan läggas till den befintliga multimedia-turnén. Detta faktum används för att ge besökare råd om hur de bäst kan besöka museet.

"Med en okänd dataset och fråga har Rabobank satt något knäppt. Det som är särskilt tilltalande är hur en besökare har tänkt. Lösningen gick utöver att kartlägga problemet, men visade också vad som är potentiellt möjligt ", enligt juryen.

Expert jury

Jurypanelen utvärderade alla begrepp om teknisk komplexitet, marknadsföringsinnovation och praktik för att lösa befintliga problem. Domarna:

  • Robert van Geffen, ordförande för DDMA och Global Head of B2B Digital på Philips
  • Sam Warnaars, chef för innovation vid aFrogleap del av Merkle
  • Tijmen Blankevoort, Senior Deep Learning Engineer på Qualcomm

Om Amsterdam AI Hackathon

Amsterdam AI Hackathon 2018 är ett initiativ från DDMA: s AI-kommitté och sponsras av Merkle. Tillsammans är vi stolta partners av världstoppmötet AI, världens viktigaste konferens om artificiell intelligens. Där kommer finalen av AI Hackathon att äga rum den 10 oktober i De Gashouder i Amsterdam.

# slutet av meddelandet #

Om DDMA

DDMA är branschorganisationen för data och marknadsföring, med målet att ta branschen till en högre nivå. De 330 medlemmarna av DDMA tar med och delar kunskap om användningen av data och tekniker för att kommunicera relevant med sina målgrupper. Det är därför som vi anordnar forskningsprogram, nätverk och kunskapsmöten med och för våra medlemmar. Advokatsamfundet rådgivar medlemmarna och filialen om utvecklingen i lagstiftningen. DDMA ger också industrin en röst mot intressenterna i Haag och Bryssel när det gäller utvecklingen av en hållbar dataindustri.

Om Merkle

Merkle är en konsult för "data-driven, teknik-aktiverad prestanda marknadsföring". De nederländska Merkle-byråerna är: Oxyma, AFrogleap, Oogst, Your Social and OFS. För Merkle går folk före datum. Det finns många specialister på Merkle som är mycket bra på att generera och analysera data. Men då för att sätta folk i centrum av kund- och varumärkesstrategier. Enligt Merkle är marknadsföringens framtid personlig, relevant och hållbar, drivs av data, drivs av teknik och förpackad i kreativitet. Med andra ord, folkbaserad marknadsföring. Merkle har 50 kontor och 5500 anställda över hela världen och ingår i Dentsu Aegis Network.

Top