sv.onlinewebcreations.com

Tabletkriget är på. Den här veckan meddelades att Apple måste överlämna marknadsandel till Samsung. IPad har bara 50 procent av den totala tablettförsäljningen. Kommer de nya iPads att ändra det?

Det fanns inga långa rader för iPad mini i Apple Stores den här gången. Ändå Apples hävdar att mini är nästan utsåld. Det är slående, för det finns många skäl att tänka på att inte köpa en mindre iPad. Tabletter används huvudsakligen hemma, och sedan är en större skärm för att titta på videor så smart. Längs vägen föredras en större iPad också eftersom det virtuella tangentbordet bara är tillräckligt stort för att skriva in text.

Vi kan vara kortfattat om den nya iPad4, som framkom samtidigt med iPad mini. Det kunde ha varit bättre kallat iPad 3S. Eftersom hastighetsökningen tack vare en ny A6X-processor (inklusive separat kärna för bildredigering), utmärker sig inte riktigt i vardagen, om du inte vill spela spel. Wi-Fi och LTE uppgraderingar är inte ett absolut måste för tillfället är LTE ännu inte tillgängligt i Nederländerna. Och det nya Lightning-kontakten är en nackdel om du har äldre kringutrustning. Den som tror att en blixt till 30 stifts kontakt löser problemet kommer att bli besviken. Till exempel monterade den på den gamla dockan som Apple utvecklade för den första generationen iPads, men gränssnittet säkerställer också att iPad inte längre har säkerhetskopiering och störningar.

Vi var verkligen nyfiken på den lilla iPad. Och det visade sig vara bra i alla avseenden. Visserligen erbjuder iPad mini inget extra jämfört med sin större bror. Det finns ingen näthinneskärm. A5 dual core chipprocessorn är långsammare. Skärmen är betydligt mindre. Men han är tunnare och framför allt mycket lättare än den tunga iPad4. Du vill att Apple ska göra det större iPad-ljuset nu. Skillnaden är ungefär 300 gram.

Emellertid känns höljet billigt jämfört med det stora glaset på den stora iPad. IPad mini är dock bekvämare att hålla. Skärmen med låg upplösning (1024 vid 768) är inte heller en invändning. Eftersom skärmen är mindre, stämmer pixlarna inte riktigt ut. Att titta på videor var inte dåligt, trots den mindre skärmen.

Apple själv har ingen klar användarprofil i åtanke med iPad mini, men vi kan komma med några applikationer som motiverar användningen av iPad mini: som läsbord föredrar vi iPad mini över sin tyngre bror. Dessutom är det en idealisk följeslagare för iPhone, speciellt om du använder sin 3G-anslutning. Då behöver du inte heller en dyrare 3G-version av iPad mini.

Den iPad mini som Steve Jobs ursprungligen inte såg är där så fortfarande, och det är lika bra. Apple fick allt mer konkurrens från Amazon och Samsung. Frågan är fortfarande om användarna i slutändan är övertygade om pris. IPad mini är en premiumprodukt med 329 euro. De som inte bryr sig för mycket om iOS är billigare med Amazon Kindle Fire eller Nexus (bitar).

Top