sv.onlinewebcreations.com

Amstelveen, 3 mars 2015 - Telefónica väljer HP som teknologisk leverantör och systemintegratör av Telefónica Virtualization Infrastructure (UNICA). Företagen meddelar idag detta på Mobile World Congress. Telefónica implementerar HP OpenNFV-plattformstacken, inklusive maskinvara, programvara, orkestrering och nätverksteknik, HP Helion OpenStack-teknik, tjänster och expertis.

Telefónica UNICA byter till öppen horisontell nätverksinfrastruktur
Telefónica UNICA-initiativet representerar ett helt annat tillvägagångssätt i det sätt som telekomnätverk är utformade och installerade med befintliga virtualiseringstekniker. UNICA försöker få ut det mesta av Nätverksfunktioner Virtualization (NFV), Software Defined Networking (SDN) och Cloud Technology. Vertikala lösningar (silor) byts ut för en öppen, horisontell arkitektur. Detta ger förbättrad, centraliserad hantering och orkestreringskapacitet och delade hårdvaruresurser för tjänster, vilket drastiskt minskar driftskostnaderna.

"För Telefónica är UNICA bara det första steget mot en bred och ambitiös vision för att erbjuda de bästa upplevelserna till våra kunder. Vi arbetar inte bara med HP för att utveckla nya sätt att utveckla nätverk, men framför allt att utveckla molnbaserade tjänster, säger Enrique Blanco, CTO i Telefónica.

NFV gör det snabbare och enklare för Telefónica att introducera nya tjänster, att replikera och uppgradera nätverket. Uppdateringar är nu möjliga i timmar eller till och med minuter, i stället för de månader det tog när tjänster fortfarande var anslutna till fysiska enheter.
Telefónica använder följande trefas-strategi för att genomföra UNICA:
- Virtualisera icke-kritiska system, som AAA och IP Media Subsystem (IMS) och använda dem som virtuella nätverksfunktioner (VNF).

- Förvandla till NFV-kärnnät, till exempel virtuell utvecklad paketkärna (vEPC) för LTE.
- Virtualisering av kritiska system, såsom Home Subscriber Server (HSS) och Home Location Register (HLR).

Samtidigt använder Telefónica UNICA för att utveckla nya Cloud-baserade tjänster och att migrera de nuvarande virtualiserade tjänsterna till en oöverträffad (service) management transformation.

- Fortsatt på engelska

HP OpenNFV-plattform - En virtuell stapel från slutet till slutet som bygger på öppenhet
HP-tillvägagångssättet till NFV bygger på att man följer öppenhet och standarder. En viktig fördel med denna metod är möjligheten att göra det möjligt för andra telekosystemleverantörer att introducera nya innovationer ovanpå HP OpenNFV-plattformen, inklusive nätleverantörer (NPP), oberoende programvaruförsäljare (ISV) och systemintegratörer (SI). Detta gör att teleleverantörer kan välja olika komponenter från de säljare som bäst tillgodoser sina behov.

"Telefónica var en av de första som insåg NFV: s potential att omvandla sitt nätverk för att möta växande kundkrav och ökat konkurrenstryck", säger Saar Gillai, vice vd, chef för Network Functions Virtualization, HP. "Telefonica s UNICA-initiativ och HPs OpenNFV-plattform - båda lanserade för ett år sedan - representerar verkliga framsteg inom NFV och tillsammans som en viktig referenspunkt för telekomindustrin."

Ett viktigt krav för nätverksomvandling via NFV är övergången från dyra, proprietära apparater till öppen, standardbaserad hårdvara. HP OpenNFV-plattformen är helt kompatibel med branschstandardservrar, lagrings- och nätverkserbjudanden, vilket möjliggör högre flexibilitet till lägre kostnad för att distribuera och driva telekommunikationstjänster.

HP OpenNFV-plattformsstacken innehåller:
• HP Converged Infrastructure - ger arbetsbelastningsoptimerade system för att köra virtualiserade funktioner på bärarnätverket, inklusive beräkning, lagring och nätverk
• HP Helion CloudSystem - En komplett integrerad och öppen lösning för att bygga och hantera NFV-molnplattformar - hjälper till att automatisera service livscykelhantering för alla molntjänster, från infrastruktur till applikation
• HP NFV Director - Implementerar NFV-orkestrationsfunktionalitet i den nya modellen från European Telecommunications Standards Institute (ETSI) som är avgörande för NFV-drift
• Bärarmodell HP Helion OpenStack - En kommersiell distribution byggd på OpenStack®-teknik, som ger en öppen, skalbar och hög tillgänglighets molnplattform som uppfyller CSP: er som kräver pålitliga krav
• HP Distributed Cloud Networking (DCN) - En SDN-virtualiseringslösning som optimerar nätverksresurser, ökad smidighet och snabbkörningstid-till-marknaden genom dynamisk servicestyrd konfiguration
HP Communication and Media Solution-experter i samarbete med Technology Services Consulting hjälper Telefónica att förbereda det nuvarande nätverket för NFV- och SDN-teknik. HP Technology Services Consulting kommer att samarbeta med Telefonica för att etablera infrastrukturutformningen för att uppfylla prestanda och tillgänglighetskrav för VNF, orkestration och bärarmärkeskvalitet HP Helion OpenStack. Dessutom kommer HP att etablera en NFV-närvaro i Madrid för att stödja Telefónicas nätverksomvandling och definiera en gemensam strategi.
Telefónica kommer att demonstrera vissa tjänster som körs över ett virtuellt nätverk, inklusive VNFs som körs på UNICA Execution Environment, på Mobile World Congress 2015, 2-5 mars, i Barcelona, ​​i Telefonica-standen (Hall 3, Stand 3J20). HP och dess partners kommer att presentera flera HP OpenNFV-demonstrationer i HP-båsen (Hall 3, Stand 3A20) och HP Application Partner Showcase (Hall 2, Stand 2D50).

Top