sv.onlinewebcreations.com

Meegebezgerer Order-thuis.nl har påbörjat en åtgärd mot en ny funktion i Google-My-Business-resultat som gör det möjligt för konsumenter att beställa snabbare via Thuisbezorgd.nl och Hungry.nl. Enligt Google är det en rättegång som vissa partners har valts ut för.

Enligt Peter Meester på Order-thuis.nl har flera cateringföretag nyligen investerat i sin egen orderplats för att bli av med "höga provisioner av exempelvis Thuisbezorgd.nl". Det är därför allt mer så att det är just de dyra konkurrenterna som visas på Google.

Inte heller, enligt mästaren, finns det någon möjlighet att delta i detta. "Horeca entreprenörer har masserat Thuisbezorgd.nl och Google.nl för att stoppa detta, men inga lösningar erbjuds."

En hemsida har nu inrättats för cateringföretagare att registrera, "så att vi gemensamt kan göra klagomål till ACM och Europeiska kommissionen."

Google betonar att det är en rättegång. Initiala partners har valts ut för detta baserat på olika faktorer som antal användare och kundnöjdhet. Senare kommer det att beslutas om programmet kommer att förlängas.

VD Sander Bracker från Hungry.nl säger att kontrakt aldrig har tecknats med Google. Det har inte ens varit någon kontakt om det. "Anledningen till att vi och Thuisbezorgd.nl är där är att vi är de största i Nederländerna. Vi jobbar med mer än 3500 och Thuisbezorgd.nl med över 6000 restauranger. Du måste inse att överlägset de flesta av de nämnda restaurangerna inte har en hemsida och de som har den, erbjuder inte möjlighet att beställa direkt. "

Top