sv.onlinewebcreations.com

Paylife mobila betalningstjänst stöder också betalkort och Visa kreditkort senare i månaden. Företaget sätter långsamt upp en tjänst för att ändra betalningstrafiken i den fysiska detaljhandeln.

Från och med den 15 oktober betalar Payleven i Nederländerna också betalkort (betalkort) och Visa-kort utöver MasterCard och acceptgiro. Som ett resultat kommer fler konsumenter att vara anslutna till den nya plattformen i Nederländerna. Bortsett från Nederländerna kommer det bredare stödet också i Tyskland, England, Polen och Italien.

Det ursprungliga tyska företaget är fortfarande i avsökningsfasen på dessa marknader. Lokala representanter undersöker i vilka detaljhandelssegment och med vilka produktmarknadskombinationer de bäst kan inse största möjliga marknadsandel. För detta ändamål tar de flera hundra av sina donglar till marknaden.

De prickar dem i ljudporten på deras smartphone eller surfplatta. Det finns en plats i den rutan där konsumenterna kan svepa sin bank eller kreditkort för att betala.

En talesman: "Chip & PIN-lösningen kommer inte att vara en in-wall-pin, utan en separat läsare som kan anslutas till smarttelefonen eller surfplattan via Bluetooth. Konsumenten "dips" sitt kort här och ange PIN-koden. "Betalningsdata går via mobilt internet till en erkänd bearbetningsföretag och entreprenören får sina pengar.

Betalningsenheterna i Payleven och konkurrenter som iZettle och Square, tjänar främst ambulanta entreprenörer och små återförsäljare, men även återförsäljare som inte vill köpa ett "riktigt kassaregister".

Payleven har varit på marknaden i Nederländerna sedan slutet av augusti. Företaget är en del av Rocket Internet-inkubatorn. Rakett gör vanan att först skura en marknad och därmed få så stor marknadsandel som möjligt med mycket marknadsföringsvapen och lång andedräkt. Ägarna till inkubatorn är investerare som säljer sina projekt vid någon tidpunkt.

"Folk som ofta ser kunderna en gång och tar hand om kontanta betalningar och fakturor, tycker det här intressant", enligt den lokala projektledaren Derk van Wingerden.

Top