sv.onlinewebcreations.com

I Europa uppnåddes uppskattningsvis 55 miljoner euro 2005 för casual games, enkla online dataspel som är särskilt populära bland kvinnor. Nästa vecka anordnas en konferens i Amsterdam om dessa onlinespel. Emerce pratade med organisatör Rutger Peters, VD för Zylom i Eindhoven, att femtio anställda är ett av de största europeiska företagen på den lediga spelmarknaden.

Vad är ett ledigt spel?
"Så länge industrin finns finns det redan en diskussion om vad ett ledigt spel är exakt. Kort sagt, enkla dataspel som är lätta att lära. Du börjar med ett spel och inom tre minuter kan du se hur det fungerar. Ett exempel på detta är Sudoku-pusslet, som vi också har en online-version av. "

"Du kan också definiera vardagliga spel till målgruppen som spelar spelen. faktiskt den definitionen är viktigare för oss. Traditionellt spelar män datorprogram i upp till trettio år. För casual games är de särskilt populära bland kvinnor från trettio till 65 år. cirka 70 procent av spelarna är kvinnor. "

Varför är det att spelen är så populära bland kvinnor?
"Forskning visar att den främsta anledningen till att kvinnor spelar spel är att ta tid för sig själva. Då vill de läsa en bok, koppla av eller spela ett spel till exempel. Självklart är detta mycket generaliserande, men i allmänhet är det sant. Män har i allmänhet behovet av att vara konkurrenskraftiga. De spelar ofta spel som innebär en hög grad av konkurrens. Tänk sedan på att spela var det handlar om att skjuta, tävla, få högre poäng och vinna din granne. Casual spel fokuserar på helt olika behov. Våra spelare är inte alls intresserade av tävling, de spelar våra online korsord eller ordspel främst för att förbättra sig själva. "

Du designar, skapar och distribuerar vardagliga spel. I vilken utsträckning tar du hänsyn till målgruppen för kvinnor i dessa aktiviteter?
"Vi är för närvarande med 50 personer, inklusive 16 kvinnor. För två år sedan var förhållandet väldigt annorlunda, då 3 av våra 25 anställda var kvinnor. Med så få kvinnor hade vi ett stort problem att förstå vår målgrupp bra.

"Ett tag tillbaka har vi skapat två fiktiva kvinnor för att få en klar bild av spelarna i våra spel. Den första kvinnan är Marie, 47, mor till två och gift; hon bor utanför staden, jobbar inte och har växande barn. Den andra fruen är Sophie, hon är den yngre versionen av Marie, är 32, gift och har just fått sitt första barn; hon bor fortfarande i staden och arbetar deltid. "

"Vi testar alla produkter på en liten grupp" Maries "och" Sophies ", på en testgrupp. Om de säger: vi förstår inte, då går konceptet i papperskorgen. De bestämmer bokstavligen vilka produkter som är framgångsrika och vilka inte är. "

Hur många spelar du spel?
"Det travlaste tillfället i veckan är söndag kväll på halv åtta. Sedan spelar mellan 95 000 och 100 000 personer spelen. På en genomsnittlig tid i veckan spelar 60 000 människor ett spel. Ungefär en fjärdedel av våra spelare kommer från Tyskland, trettio procent från Nederländerna, 20 procent från Frankrike, 15 procent från England och resten kommer från många andra länder. Vi har fem miljoner unika besökare som faktiskt spelar ett spel varje månad. "

Hur vet alla dessa hur du hittar dina spel. Är Zylom.nl så välkänd?
"Som en utvecklare och utgivare av spel bryr vi oss inte riktigt hur människor hittar våra spel. Vår utgångspunkt är att om människor har behov av att spela ett spel måste vi vara där. Så om folk går till en populär webbplats som Planet.nl eller Ilse.nl, vill vi vara där. Därför jobbar vi ofta med trånga offentliga webbplatser. "
"Dessutom är det ett faktum att en viktig del av besökarna hamnar i ett spel via en sökmotor. De människor som spontant går in i vår webbadress, det är verkligen en minoritet. Majoriteten hamnar med oss ​​genom aktiva marknadsföringsinsatser. Vi lägger därför också mycket energi i att hitta den via sökmotorer. "

Vad tjänar du? Är det trevligt att tjäna annonser?
"Omkring 15 till 20 procent av vår omsättning kommer från annonser. Den överlägset största delen, mer än 80%, tjänar vi från de så kallade de luxe-spelen. Det här är spel som du har fler alternativ med, till exempel fler nivåer och bättre ljud. Dessa spel kostar ca 20 eller 25 euro. Bara en till en halv procent av spelarna är villiga att betala, men för den gruppen är priset inte så viktigt. Det är därför vi kan fråga ett relativt högt belopp för de mer lyxiga versionerna, de människor som verkligen vill ha ett bra spel kommer att betala. "

"Eftersom vår målgrupp är så tydligt definierad, är kvinnor över 30 år mycket intresserad av annonsörer som vill förlora en kampanj för kvinnor på" oss ". Vi brukar arbeta med en kommersiell som spelar under lastningen av ett spel. Vi räknar med annonsörer per klick. Vi arbetar inte med fakturor per ledning eller visning. Under det senaste året har annonsörernas intresse ökat avsevärt. Andelen reklamintäkter i våra totala intäkter var densamma, eftersom intäkterna från premium-spelen också ökade avsevärt. Vår totala omsättning fördubblades 2005 jämfört med året innan. "

Spelar du också annonser i spel, den så kallade "i spelannonsering"?
"Nej, det gör vi inte än. Det problem du har att göra med är: Hur ser du till att kommersiell kommunikation inte stör ett spel? För användare kan annonser i ett spel vara irriterande. Vi är oroliga för att spelannonsering skadar spelupplevelsen. "

Den 7 och 8 februari organiserar Zylom konferensen Casuality Europe Amsterdam i samarbete med en amerikansk partner .

Top