sv.onlinewebcreations.com

I den amerikanska internetgemenskapen kan en lättnadssug dra: e-handel är inte död. Försäljningen i USA uppgick till 3, 4 miljarder dollar i februari, jämfört med 3, 0 miljarder dollar i januari, vilket Forrester Research tillkännager. I december uppgick nettoomsättningen i Amerika till 6, 2 miljarder dollar.

Figuren för februari är uppmuntrande; månaden är tre dagar - nästan tio procent - kortare än januari. Förra året var februari månad betydligt sämre än i januari och med 2, 4 miljarder dollar av online-försäljning överlägset den värsta månaden på året.

Den dagliga övningen av e-handel är mindre och mindre i linje med den traditionella bilden. I det skulle böcker och cd-säljare som Amazon och BOL göra de största omsättningarna. Den största delen av den nuvarande onlineomsättningen kommer från försäljningen av flygbiljetter. Omsättningen ökade med 21 procent i februari till 502 miljoner dollar. Hotellbokningarna ligger på en bra andra plats med en omsättning på 306 miljoner, en tillväxt på 23 procent. Från andra till tredje plats är datorhårdvara; sin online-försäljning sjönk med 16 procent till 305 miljoner dollar.

Slående klättrare var biluthyrning (en ökning med femtio procent) och hälso- och skönhetsprodukter (en tillväxt på 39 procent). Men även med musik, trots alla Napsters tricks och klagomålet om musikbranschen, fungerar det fortfarande bra. Här är intäktstillväxten tjugo procent. Skälig var resultatet för försäljning av böcker och mjukvara. Onlineomvandling av detta uppgick till 17 respektive 20 procent.

Top