sv.onlinewebcreations.com

Idag är 70% av den nederländska butiken online. Detta har inte bara konsekvenser för detaljhandeln utan även för förpackningsindustrin. Ett paket är praktiskt taget irrelevant online, medan det i en fysisk butik avgör om konsumenten väljer en produkt från hyllan. Omvänt är online-butiken upptagen med att leta efter den bästa fraktförpackningen, där den traditionella filialen bara behöver oroa sig för att begära en avgift för plastpåsar eller byta till ett annat alternativ.

Amsterdam - oktober 2016 - När du köper en produkt är den effekt som ett paket har på köpbeteendet inte övervägs. Ändå bestämmer det i många fall om en produkt är fångad, läs och köpt. Detta säger sig självt i en butik, men det fungerar annorlunda med e-handel. Online är förpackningen ofta inte ens visad, men själva produkten. Detta kräver ett nytt och ofta dubbelt tillvägagångssätt för alla berörda parter.

Det första intrycket räknas tungt
Ny forskning från TU Delft har visat att konsumenterna värderar kvaliteten på maten när det gäller hållbar förpackning. Detta visar att förpackningen säger mer än själva produkten. Men hur skiljer sig ett varumärke när förpackningen inte är synlig, som med några webbaffärer? Även då handlar det om första intrycket. Fotografi och design måste se till att en produkt stänker av skärmen och konsumenten fortsätter att köpa. Men även med en online-försäljning stoppar den inte vid betalningen. Produkten måste sedan gå till köparen, där igen är förpackningen och första intrycket av stor betydelse. Sociala medier är fulla av klagomål om dålig förpackning, där en för stor fraktlåda ses som störst störning. Det finns fortfarande mycket att vinna här för företag.

Ivo Horn of Packaging Innovations förklarar: "Företag ser för närvarande sändningsemballage som ett måste och tänker ofta inte längre på det. Om de ser detta som det sista kontaktmomentet med konsumenten, kan de använda det som ett marknadsföringsverktyg. Vissa modemärken gör redan detta. Paketet som ska levereras blir en present och alla kommer att vara glada när de tar emot den. Men ännu viktigare kan med rätt förpackningskostnader sparas. Ta till exempel överdimensionerade fraktlådor. Dessa tar upp onödigt utrymme, både under lagring och under transport. Om företag använder lämplig förpackning behövs mindre utrymme, vilket sparar kostnader och är bättre för miljön. Det är inte svårt, men en tänkesätt som måste delas med många människor. "

Framtiden
På grund av tillväxten av inköp på nätet tvingas varumärkena att tänka sig mer om förpackningar än någonsin tidigare. För förpackningssektorn innebär det att andra lösningar är önskvärda och nödvändiga. Dessa förändringar kommer att bidra till möjligheten att få förpackningsinnovationer till liv. Där kreativa applikationer inte behövdes tidigare, är marknaden nu på väg att hoppa. Allt blir smartare och mer hållbart, inklusive förpackningar. Till följd av detta upplever denna sektor en intressant period där enorma tillväxtmöjligheter ligger. Är det den nya förpackningsåldern?

Packaging Innovations kommer att hållas den 23 och 24 november 2016 vid Taets Art and Event Park. Ett av de ämnen som kommer att komma tillbaka under denna händelse är Smart Packaging. Denna händelse är dock endast tillgänglig för affärsmän. För mer information se www.packaging-innovations.nl

Top