sv.onlinewebcreations.com

Truvo krymper de gula sidorna så att både företagskatalogen med samma namn och det nationella telefonkatalogen passar i en ficka. Ägaren till dessa referensböcker publicerar en nedladdningsbar guide som innehåller nyheter och Wikipedia-åtkomst.

Truvo Mobiel är namnet på den mobila referensboken som publicerades igår. Telefonprogrammet, som är gratis att ladda ner, har utvecklats av det danska företaget MobilePeople.com. Den utgör nästa del av det växande trädet med digitala tjänster som utvecklas från Truvo kring Gouden Gids och National telefoongidorna.

Gula sidorna ändrar namn

Att den mobila guiden inte kallas Gouden Gids har att göra med namnet på guidenes ägare och den bild som nederländska har av de gula sidorna. Talsmannen: "Om du frågar 10 personer på gatan vad de Gula sidorna är, säger de att det är en bok, vi vill inte ändra det, men vi heter de nya tjänsterna Truvo."

En av dessa dagar ändras även Gouden Gids Nederlands företag i Truvo Group Netherlands. Produkten Gouden Gids verkar vara känd under eget namn.

Mobilvariant på Startpagina.nl

Nedladdningsguiden lanserad igår ska bli en slags hemsida på mobilinternet. Av den anledningen är, enligt talesmännen, inte bara företagets och folkguiden sökbar via mobilprogrammet.


(Gränssnitt för mobilguiden)

Nyheten från De Telegraaf, Meteoconsults väder och ringsignaler från Arvato (Bertelsmanns dotter) kan också hittas från ett enkelt gränssnitt. Förutom åtkomst till Truvo-guiderna erbjuder sökmotorn även sökåtkomst till webben och Wikipedia.

"I en nästa version av mobilklienten finns också reseinformation: Informationskraven för våra användare är annorlunda i en ambulatorisk situation än när de arbetar med pappers- eller digitala guider hemma."

Företag som annonserar i de gula sidorna kan se användningsuppgifterna för deras notering i pappers-, webb- och mobilversionen av deras företagsannons. Separata telefonnummer används för pappersmätningarna, som används speciellt för styringången.

Mobilprogrammet är 239 kilobytes och kräver tillgång till mobilt internet.

Under nästa månad läggs en flik "Mobile" till Truvo-sidorna, med förklaring och nedladdningsläge.

Top