sv.onlinewebcreations.com

Vilka är effekterna av Google AdWords-kampanjer på försäljning av fysiska butiker? Google kommer snart att kunna svara återförsäljare genom att följa upp affären offline. Konverteringen i butiken mäts genom att koppla klientbeteende till enheter och stora data.

I november utvidgade Google sitt Google AdWords-program med beräknade totala konverteringar. Detta möjliggör omvandlingsuppskattningar om transaktioner som gjorts på en annan enhet eller telefon. Google länkar platsdata i bakgrunden (på Android och iOS) till sin databas med företagsdata och kan därmed avgöra huruvida en butik är besökt korrekt.


Med beräknade totala konverteringar ger Google sina annonsörer inblick i Google Adwords fulla inverkan

Pilotfas
För att avgöra om en produkt faktiskt köps under besöket arbetar Google för närvarande med en pilot med Big Data-processorer, inklusive Datalogix, Acxiom och LiveRamp Inc och Epsilon. Dessa parter samlar namn, e-post, adresser och transaktionsinformation från miljoner amerikanska konsumenter. Med denna försök vill Google visa offline-påverkan av Google Adwords.

Sökannonsering som medium kommer i ett helt nytt ljus för särskilt stora märken. Google VP för visningsannonsering Neal Mohan sa under en ny konferens: "Den onlinevärlden av visningar, klick och konverteringar gäller inte alltid vad de här varumärkena försöker uppnå."

Hur fungerar spårningen av offline-konverteringar exakt?

Transaktionsrapportering i Adwords i butik
När en Google-användare klickar på en annons skickar Google ett anonymt "klick-ID" till annonsören. Annonsören har en cookie på användarens dator och länkar den med klick-ID. Nu kan användaren följas. Dagar eller veckor senare köper användaren en produkt i annonsörens butik. Big Data-leverantören och annonsören kopplar det här köpet tillbaka till användarkakan med uppgifter om lojalitets- och rabattkort. Då är länken gjord med Googles klick-ID. Google kan ange den offlineomsättning av konsumenter som såg onlineannonsen. Det förväntas att Google Adwords gradvis kommer att utökas med en ny kolumn under annonsrapporteringen som anger försäljning i butiken.

Högre "Avkastning på annonsutgifter" för butik
Under en ny livsström, ger Jerry Dischler, VP Product Management for AdWords, lite ljus på testet. Google utvecklar nu denna lösning med sex utvalda annonsörer, bland annat Rimm Kaufman Group och Michaels Stores Inc. Enligt Dischler är tre principer viktiga: att ge stort värde till konsumenterna, övervaka deras integritet och ge värdefulla insikter för marknadsförare att vidta omedelbara åtgärder. I pilotprojektet för Estimated Total Conversion Enhancement samarbetade RKG tillsammans med återförsäljaren Express. Resultatet av en ökning med 102 procent i avkastning på annonsutgifter för butiker var ännu högre än avkastningen på annonsutgifterna för online.

Facebook föregicks redan
Facebook började redan använda Datalogix 2012 för att visa värdet av Facebook-annonser i offlinevärlden. Datalogix har information om mer än 1 miljard dollar i konsumenttransaktioner. På så sätt lär Facebook användarnas identitet med sina e-postadresser och vilka annonser de ser online.

För att inte bryta mot integritet delar Facebook och Datalogix inte sina uppgifter direkt, men företagen använder en algoritmkryptering. Information om en viss konsument har samma identifikationsnummer i båda systemen. Denna process kallas hashing och gör det möjligt för företag att dela data utan att direkt dela all information. Facebook håller reda på om Facebook-användare som såg en onlineannons också köpte mer offline från produkten. Facebook utvidgade nyligen partnerskapet med Epsilon.

Twitter samarbetar också med Datalogix: Twitter introducerade sitt offlineverkningsverktyg för att visa omkonverteringen för FMCG och bilmarknaden i fjol. För närvarande verkar Bing och Yahoo inte vara involverade i detta ännu.

Sekretessbekymmer
I november uttryckte sekretessvakthundar sin oro över Googles uppskattade totala konverteringsprogram, särskilt användningen av platsdata på smartphones baserat på en standardinställning. "Det finns ett gap mellan vad konsumenterna förväntar sig och vad appsna verkligen gör", säger Dan Auberbach från Electronic Frontier Foundation. Den engelska Big Brother Watch skulle vilja att konsumenterna skulle kunna göra ett tydligt val. Som regissör Nick Pickles säger: "En vag opt-in när du använder ett kort ska inte ge Google carte blanche för att hålla reda på din plats."


Som standard är "platsdelning" på Android och iOS-enheter

I den senaste liveströmmen av Jerry Dischler kallade han privatliv som en vägledande princip för vidare utveckling. Den nuvarande piloten är utformad så att Google aldrig känner till användarens identitet. Den stora frågan kvarstår om konsumenterna fortsätter att dela sin platsdata så massivt som de lär sig att Google kommer att följa dem i affären.

Top