sv.onlinewebcreations.com

Om dina besökare inte längre är entusiastiska över rabattkampanjer i utbyte mot deras e-postadress kan det vara intressant att titta på gamifieringen. Genom att lägga till ett spelelement på utcheckningssidan ökar du konverteringen och det genomsnittliga ordervärdet, säger belgiska företaget Luckycycle.

Luckycycle har varit ingenico-partner sedan förra året. Företaget grundades 2013 i syfte att hjälpa återförsäljare och varumärken att öka medverkan av sina besökare och att ge omvandlingen ett steg, säger försäljningschef Nicolas Coppée. De gör det genom att göra utcheckningen "kul" eftersom kunden kan vinna en bra belöning. "Istället för den vanliga rabatten på 10 procent för alla, kan du också returnera inköpspriset på en av tio shoppingkorgar. Vem som vinner bestäms av en chans, kunskap eller skicklighetsspel. Det spelas efter kunden har beställt och betalat för sina produkter. "

Bestäm kriterier som potentiella vinnare måste följa

Hur exakt fungerar detta? På webbplatsen tillkännager köpmannen att det finns en giveaway och vilka villkor är knutna till det. Det finns många kriterier som du kan använda för att styra vem som är berättigade att vinna, förklarar Nicolas. "Kanske måste kunden köpa en viss produkt, tillbringa en viss summa eller åtgärden gäller endast idag. Kunden fyller sin kundvagn, beräknar och anländer till landningssidan i spelet där han till exempel kan återköpa köpeskillingen. Han ser omedelbart om och vad han har vunnit. Eftersom verktyget är integrerat med Ingenics betalningsplattform, behandlas kontantpengar omedelbart. Samarbetet innebär att gamifieringen kan integreras i utcheckningen på ett logiskt sätt, vilket givetvis ökar användarvänligheten. "

Ordervärdet stiger med 25 procent

Resultaten är tilltalande. Nästan sju av tio kundvagnar är fyllda men inte avgjorda. Med hjälp av AB-tester har Luckycycle fastställt att en gammad utcheckning leder till en 15 procent högre omvandling och ett 25 procent högre ordervärde. Dessa siffror är baserade på kampanjer som Luckycycle har gjort för Media Markt, Holland & Barrett, TUIfly och Decathlon. "Där vi också ser bra resultat är med konvertering på mobilen, " säger Nicolas. "Såsom är välkänt sker hälften av trafiken till e-handelswebbplatser på mobila enheter, vilket leder till en fjärdedel av försäljningen. Gamifieringen skapar en känsla av tidstryck - det handlar trots allt om kampanjer som bara gäller några dagar. Som ett resultat är det mer sannolikt att människor slutför transaktionen direkt på sin mobil och dela den på sociala medier. Erfarenheten visar att 30 procent av pristagarna rapporterar detta på deras sociala konto, vilket givetvis är stor publicitet. "

Uttalandet? Att vinna något känns mer personligt än till exempel det traditionella två-priset-av-ett-erbjudandet. Kunden lägger en kundvagn tillsammans med produkter som han verkligen behöver eller vill ha. Om han kan vinna eller få rabatt, det är en personlig belöning. "Vi erbjuder ett ögonblick av spänning i utflödet och det appellerar till den irrationella delen av hjärnan. Den klassiska rabatten på 10 procent när du registrerar dig för nyhetsbrevet ses rationellt - är det användbart för mig eller inte? Om du lägger till ett vinnelement, vädjar du till konsumentens behov av spänning och nöje. Det är bara det som man måste betala för sin kundvagn. Det är inte ett spelspel - du behöver inte betala en post eller något. Det lägger bara till något extra till köpetrakten. "

Tillägg till marknadsföringsblandningen

Nicolas betonar att Luckcycle inte förespråkar en revolution i kampanjlandskapet. Det är komplementärt i marknadsföringsblandningen men ett alternativ som möjliggör anpassning. "Gamifiering är helt enkelt ett extra alternativ. Varje köpman har en marknadsföringsstrategi. Det är inte så radikalt att ersätta en viss typ av erbjudande under en bestämd period, till exempel Alla hjärtans dag, med ett spel. Och det är också ett intressant alternativ för varumärken som inte vill ge rabatt på sina produkter. De belönar inte vinnaren av spelet med ett ekonomiskt incitament, men till exempel en biljett till en VIP-händelse. Det beror på din marknadsföringsstrategi som passar dig. "

Enligt Nicolas är konceptet intressant för alla produkter under 250 euro som kan vara impulsköp. Men det finns också applikationer för lyxvaror och resor. "Det är bra - samma verktyg kan användas på ett sådant sätt att det fungerar med många olika vertikaler och produktkategorier."

Rädd att konsumenten är trött på alla dessa onlinespel är Nicolas inte. "En sådan kampanj görs under en kort period för att öka försäljningen. Det är ett innovativt sätt att interagera med kunder och har större inverkan än traditionella erbjudanden. Det kan väl vara så att konsumenten uppstår i tid. Då tänker vi bara på något nytt. "

Top