sv.onlinewebcreations.com

Det avancerade LTE-nätverket har just blivit utrullat, eller KPN börjar en försök för att öka höghastigheterna för 4G-nätverket genom att använda de förvärvade 1800MHz-licensen i kombination med 800MHz-licensen.

Detta möjliggör maximal uppladdning och nedladdningshastigheter på respektive 50 Mbps och 100 Mbps. Campus i TU Delft är den första platsen där dessa hastigheter testas. KPN hoppas få erfarenhet av användningen av 1800 MHz och uppnå högre mobila hastigheter. Företaget ber därför ett antal studenter att testa prestanda 4G-nätverket i tre månader och att dela de första användarresultaten.

Vi tittar på olika användningsområden, till exempel nedladdning av mycket stora filer och streaming (live) ljud och video. Dessa erfarenheter och resultat kommer att delas på KPN-forumet. Tidigare började SURFnet och KPN en 4G-prövning vid University of Utrecht (Veterinärmedicin) och University of Amsterdam. Förutom Delft kommer Scheveningen och Wassenaar också att finnas med 1800MHz-platser samtidigt.

Den nuvarande utbyggnaden av 4G över 800 MHz garanterar snabb nationell täckning med ett optimalt intervall inomhus. KPN har medvetet valt att rulla ut 4G över 800 MHz frekvensen för att ge Nederländerna snabbt och säkert mobilt internet. Dessutom används frekvenserna 1800MHz och 2600MHz för kapacitet och högre hastigheter i tätbefolkade områden.

På bilden: Studenter från TU Delft testar KPNs 4G-nätverk ännu snabbare under de kommande tre månaderna. Erik Vercouteren, projektledare 4G hos KPN, händer dem som första SIM-kort.

Top